ByteDance a solicitat în China licenţă pentru exportul de tehnologie, în pregătirea acordului cu Oracle şi Walmart

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TikTok FOTO Facebook

ByteDance a solicitat în China licenţă pentru exportul de tehnologie, pregătindu-se pentru finalizarea acordului cu Oracle şi Walmart prin care speră să oprească planurl guvernului american de a interzice utilizarea în SUA a aplicaţiei de video-sharing TikTok, din motive de securitate naţională, transmite Reuters.

Compania din Beijing a depus cererea la comisia municipală pentru comerţ din capitala chineză şi aşteaptă decizia, a anunţat ByteDance pe platforma sa de ştiri online Toutiao, fără să se refere la negocierile privind operaţiunile sale din Statele Unite.

Cererea a fost depusă la circa o lună de când China a modificat, prima oară în ultimii 12 ani, o listă a tehnologiilor pentru care sunt aplicate interdicţii sau restricţii de export. Aprobarea preliminară a cererii poate dura până la 30 de zile.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului din China, Gao Feng, a declarat joi că cererea a fost primită şi că va fi gestionată în conformitate cu reglementările şi procedurile în vigoare.

ByteDance a anunţat că acordul său cu Oracle şi Walmart va crea o companie independentă în SUA şi nu implică niciun transfer de tehnologie, deşi Oracle va putea inspecta codul sursă al TikTok SUA.

De asemenea, ByteDance a spus că acordul are nevoie de aprobarea atât a Chinei, cât şi a Statelor Unite.

Cu toate acestea, companiile implicate au publicat declaraţii contradictorii cu privire la termenii acordului la care au ajuns cu Casa Albă. ByteDance a declarat că va înfiinţa o filială în SUA numită TikTok Global, la care va deţine 80% din acţiuni.

Oracle şi WalMart au anunţat pe de altă parte că TikTok Global va fi în majoritate în proprietate americană, respectând un decret din 14 august al preşedintelui american Donald Trump, potrivit căruia ByteDance renunţă la proprietatea TikTok în termen de 90 de zile.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite