Bateriile din telefoane şi maşini electrice vor fi cu mult mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elon Musk prin compania Tesla a livrat cele mai dezirabile maşini electrice.
Elon Musk prin compania Tesla a livrat cele mai dezirabile maşini electrice.

Bateriile nu se dezvoltă la fel de repede ca toate celelalte tehnologii care au nevoie de ele, dar asta s-ar putea schimba mulţumită unor cercetări derulate în Marea Britanie.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au descoperit o tehnică prin care ar putea creşte substanţial fiabilitatea bateriilor litiu-aer. Cu ajutorul acestora, maşinile electrice ar putea avea o autonomie echivalentă cu cea a autoturismelor pe benzină.

După ani de cercetări, savanţii din Marea Britanie au găsit modalitatea prin care această super-baterie să aibă o putere de 10 ori mai mare decât bateriile actuale litiu-ion, potrivit unui studiu publicat în Science.

În această etapă de dezvoltare în laborator, super-bateria poate să fie reîncărcată de mai mult de 2.000 de ori. Totodată, ar permite maşinilor electrice să circule cu peste 600 de km până la următoarea încărcare, fiind comparabile astfel cu cele pe benzină. În prezent, puţine automobile electrice pot circula cu mai mult de 150 de kilometri fără să aibă nevoie de o reîncărcare a bateriei.

Află toate detaliile despre această tehnologie nouă de creare a unei baterii litiu-ion

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite