Asus anunță ”ROG High-School Challenge”, competiție de FC 24 pentru liceenii din București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asus a anunțat azi, 28 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, organizarea unui concurs de gaming pentru liceenii din capitală, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Liceenii vor juca EA Sports FC 24 pe consolele ROG Ally puse la dispoziție de Asus.

Traian Mirescu, PR Manger Asus România, vorbește despre ROG High-School Challenge.
Traian Mirescu, PR Manger Asus România, vorbește despre ROG High-School Challenge.

Conferința de presă a fost suținută de Liviu Marica, PR & Marketing Manager Asus România, Traian Mirescu, PR Manger Asus România și Loredana Popescu, Inspector școlar ISMB.

Competiția se numește ROG High-School Challenge și înscrierile vor demara pe 3 octombrie 2023. Pentru a lua parte la concurs, liceenii trebuie să apeleze la un profesor îndrumător care va realiza efectiv înscrierea pe site-ul rogchallenge.ro până la data limită, 31 octombrie 2023. Cadrul didactic va putea înregistra mai mulți elevi, pe care îi va coordona pe parcursul competiției.

Concursul de gaming se va desfășura sub forma unui turneu de FC 24 (exFIFA), în două etape, finala fiind programată în luna mai 2024. Pentru început, meciurile se vor desfășura pe noua consolă ROG Ally conectată la stația grafică externă ROG XG Mobile.

Precalificările se vor organiza la nivelul fiecărui sector din capitală, în cadrul unui liceu-gazdă, conform programului:

- Sectorul 1: 13 noiembrie – 14 decembrie 2023;

- Sectorul 2: 15 ianuarie – 16 februarie 2024;

- Sectorul 3: 26 februarie – 8 martie 2024;

- Sectorul 4: 11 martie – 22 martie 2024;

- Sectorul 5: 25 martie – 5 aprilie 2024;

- Sectorul 6: 8 aprilie – 26 aprilie 2024.

În urma calificărilor, fiecare liceu va putea fi reprezentat în Marea Finală din luna mai 2024 de câte trei elevi.

Concursul promovează jocurile cu scop educativ. Acestea pot îmbunătăți abilitățile cognitive precum atenția distributivă, memoria și capacitatea de luare a deciziilor. Totodată îi pot ajuta pe tineri în dezvoltarea abilităților de utilizare a echipamentelor hardware și a aplicațiilor software.

Evenimentul implică elevi din liceu din București și se va desfășura pe console ROG Ally conectate la stații grafice externe ROG XG Mobile, cu controlere și televizoare. Concursul se va desfășura offline în licee, cu precalificări și se va desfășura pe tot parcursul unei luni în fiecare sector. Nu există limită de înscriere pentru fiecare liceu în parte. Premiile constau în laptop-uri din seriile Asus ROG Strix și Asus TUF, pentru elevii câștigători și profesorii lor coordonatori.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite