ASUS anunță noul Zenbook 14 OLED, laptop ultraportabil premium

0
Publicat:

ASUS a anunțat Zenbook 14 OLED (UX3405), un laptop ultra-portabil Intel Evo din seria Zenbook Classic, cu o baterie de 75 Wh și ecran tactil 3K.

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED.
Laptop ASUS Zenbook 14 OLED.

Procesorul, ce urcă în gamă până la Intel Core Ultra 9, și grafica Intel Arc cresc eficiența, iar gama completă de porturi esențiale - inclusiv două Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI 2.1 (TMDS) și o mufă audio de 3,5 mm - asigură conectivitate ridicată.  

Ecranul tactil ASUS Lumina OLED 120 Hz cu rezoluție 3K și culori vii este acompaniat de noile difuzoare puternice super-liniare. Designul ușor de utilizat include noua tastatură silențioasă ASUS ErgoSense și o cameră FHD IR cu scut pentru intimitate - ce permite autentificarea convenabilă prin scanarea fizionomiei. Noul produs utilizează materiale reciclate atât pentru laptop, cât și pentru ambalajul acestuia. ASUS Zenbook 14 OLED trece testele de durabilitate de nivel militar american.

Design ultra-portabil 

Zenbook 14 OLED oferă mobilitate fără compromisuri, cu o grosime de doar 14,9 mm și o greutate de numai 1,2 kg. Carcasa complet metalică este cu aproximativ 10% mai compactă comparativ cu generația anterioară. Bateria special concepută suportă cu până la 20% mai multe cicluri de încărcare față de modelele anterioare și oferă până la 15 ore de funcționare fără conectare la priză. Opțiunea USB-C Easy Charge simplifică reîncărcarea de la orice adaptor USB-C adecvat, priză de perete sau acumulator.

Performanță 

Zenbook 14 OLED este un laptop Intel Evo Edition, care dispune de procesoare de top Intel Core Ultra cu AI și grafică Intel Arc integrată. Procesoarele Intel Core Ultra includ un accelerator dedicat pentru experiențe bazate pe AI, oferă grafică la un nou nivel și permit procesarea de înaltă performanță cu un consum redus de energie. În acest fel, utilizatorii pot lucra, se pot juca și pot crea în timp ce se bucură de o durată lungă de viață a bateriei.

Laptopul are o capacitate de stocare ultra-rapidă de până la 1 TB pe SSD, 32 GB de RAM și WiFi 6E (802.11ax). Ecranul 3K (2880x1800) , ASUS Lumina OLED 120 Hz are o luminozitate de până la 600 de niți și raport de aspect 16:10. Raportul ecran/corp este de 87%. Sincronizarea adaptivă ajustează automat rata de reîmprospătare.În ciuda formatului său ultra-compact, Zenbook 14 OLED include un set complet de porturi I/O - inclusiv două porturi Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI 2.1 (TMDS) și un jack audio de 3,5 mm.

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED.
Laptop ASUS Zenbook 14 OLED.

Experiență de utilizare

În afară de noile difuzoare super-liniare, Zenbook 14 OLED vine cu amplificator inteligent, tehnologia ASUS Audio Booster, sistemul audio certificat Harman Kardon cu efect multidimensional Dolby Atmos.Noua tastatură silențioasă ASUS ErgoSense reduce la minimum perturbările auditive, oferind în același timp o experiență de tastare extrem de confortabilă, datorită pasului optim reglat al tastelor, a capacelor ușor concave și a cursei ergonomice a tastelor.Pentru a proteja intimitatea utilizatorului, camera FHD IR dispune de un paravan fizic și oferă o experiență de videoconferință la superlativ, îmbunătățită prin anularea zgomotului prin AI și îmbunătățiri video pentru un sunet foarte clar și clipuri video impecabile.   

Fabricat sustenabil

ASUS și-a a atenuat amprenta de carbon prin încorporarea a până la 50% materiale reciclate după consum (PCR) și prin proiectarea unui ambalaj prietenos cu mediul, 100% reciclabil. Zenbook 14 OLED depășește, de asemenea, cu 50% cerințele standardului de eficiență energetică ENERGY STAR.

Disponibilitate și preț

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) va fi disponibil în România începând din 22 decembrie 2023, inclusiv pe eShop-ul oficial ASUS. Prețurile pornesc de la aprox. 6999 lei (taxe incluse).

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite