Apple obține un patent important. Android e amenințat de noi procese?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Primul iPhone lansat de Apple a reinventat categoria „smartphone".
Primul iPhone lansat de Apple a reinventat categoria „smartphone".

Apple a obținut un nou patent care acoperă modul în care sunt afișate o listă de termeni, documentele sau pozele în interiorul sistemului de operare. Acesta face referire doar la interfața prin care utilizatorii interacționează cu telefonul, dar este încă un avantaj pentru Apple în actualele sau viitoarele procese contra Android și dispozitivelor care îl folosesc.

Patentul acordat Apple include vizualizarea documentelor, afișarea unei liste cu diverși termeni sau vizualizarea pictogramelor pozelor într-o galerie foto. Site-ul phandroid.com l-a denumit chiar “patentul suprem”.

În el este inclus și modul de sortare a mail-urilor și interacțiunea cu telefonul prin intermediul ecranului multitouch, informează wired.com. Cei creditați drept inventatori au înaintat cererea în 2007 și erau o echipă de cinci oameni conduși de Scott Forstall, vicepreședintele departamentului iOS de la Apple

Tim Cook, președintele companiei, a spus la începutul acestui an că este important ca Apple să nu devină sursa de inspirație a altor producători și să-și piardă astfel avantajele pe care le-a câștigat de-a lungul timpului. „Nu putem să investim bani și muncă într-un produs, iar altcineva să vină și să și-l însușească”, a declarat acesta.

Actualul patent pare banal acum, după ce Android, cu funcții similare, a ajuns pe tot mai multe piețe, dar situația era alta în 2007, înainte de lansarea iPhone. Atunci, producătorii de telefoane introduceau butoane fizice în momentul când adăuga funcții noi telefoanelor, ceea ce ducea la o tastatură prea aglomerată și la structuri complexe de fișiere la care nu se ajungea ușor. Apple a gândit interfața de pe iPhone ca una rapidă, eficientă și prin care utilizatorul să nu se piardă.

Odată cu obținere patentelor pentru produsul său, Apple a pornit și procesele contra celorlalți producători. Android încalcă și câteva dintre patentele Microsoft, dar gigantul software s-a mulțumit cu încheierea unor acorduri de pe urma cărora să primească bani pentru fiecare terminal vândut.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite