Apple Emergency SOS, sistemul de urgență prin satelit, urmeză să fie lansat în noiembrie

0
0
Publicat:

Apple investește 450 de milioane de dolari în infrastructura de sateliți, pentru a se asigura că serviciul SOS de urgență pentru seria iPhone 14 va fi lansat în noiembrie, așa cum era programat.

FOTO Globalstar
FOTO Globalstar

O mare parte din finanțare merge către Globalstar, un serviciu global de satelit cu sediul în Louisiana.

Un punct de atracție al tuturor modelelor iPhone 14 este capacitatea de a folosi sateliții pentru a trimite mesaje text de ajutor în situații de urgență. Acest lucru va fi un avantaj extraordinar pentru excursioniști, navigatori și oricine călătorește prin secțiuni îndepărtate din Statele Unite sau Canada, unde nu există servicii de telefonie mobilă.

image

Apple Emergency SOS prin satelit a fost anunțat în septembrie, cu promisiunea că funcția va debuta în noiembrie. Joi, 10 noiembrie, Apple a reiterat această promisiune, deși nu a anunțat ziua exactă când serviciul va deveni disponibil.

La lansare, serviciul va fi disponibil doar în Statele Unite și Canada. Doar cele patru modele de iPhone 14 au modemuri și antene wireless capabile să comunice cu orbita joasă a Pământului.

Serviciul de mesaje text prin satelit de pe iPhone 14 utilizează spectrul din benzile L și S special desemnat pentru serviciile mobile prin satelit de către reglementările radio ale ITU.

Stație terestră Globalstar utilizată pentru Apple Emergency SOS prin satelit. FOTO Apple
Stație terestră Globalstar utilizată pentru Apple Emergency SOS prin satelit. FOTO Apple

Stațiile terestre Globalstar utilizate pentru acest serviciu includ noi antene de mare putere proiectate și fabricate special pentru Apple de către Cobham Satcom din California. Stațiile sunt amplasate în Alaska, Florida, Hawaii, Nevada, Texas și Puerto Rico.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite