Apple a eliminat problema de confidenţialitate a FaceTime şi va redeschide aplicaţia de video chat săptămâna viitoare

0
0

Apple a rezolvat problema de confidenţialitate a aplicaţiei de video chat FaceTime şi intenţionează să îmbunătăţească modul în care gestionează raportarea bug-urilor software, după ce un adolescent şi mama acestuia au încercat timp de mai multe zile să avertizeze compania în legătură cu această vulnerabilitate, transmite Reuters.

Compania a anunţat luni că va rezolva deficienţa din softul FaceTime care a permis utilizatorilor să audă persoana pe care o sunau înainte ca aceasta să fi răspuns la apel.

Bug-ul a fost descoperit de un tânăr de 14 ani, Grant Thompson, care, împreună cu mama sa, Michele, a încercat să anunţe Apple, dar ambii au spus că au avut dificultăţi să atragă atenţia companiei până când problema a deveni cunoscută pe reţelele de socializare.

Apple a închis luni aplicaţia FaceTime, pentru ca inginerii să rezolve problema. Compania a anunţat că a eliminat bug-ul de pe serverele sale şi că va redeschide aplicaţia săptămâna viitoare.

Între timp, Apple a mulţumit familiei Thomson pentru că a anunţat problema. Grant Thompson a declarat pentru Reuters că atunci când a descoperit bug-ul încerca să vorbească cu un prieten prin intermediul FaceTime, în timp ce se juca un joc video.

Grant şi mama sa, care este avocat, au încercat timp de nouă zile să alerteze Apple, prin apeluri telefonice, email-uri, postări online şi chiar prin intermediul unei scrisori a firmei de avocatură a lui Michele, înainte de a primi un răspuns de la Apple.

”Dorim să ne asigurăm clienţii că, de îndată ce echipa noastră de ingineri a identificat detaliile necesare reproduceruu bug-ului, au dezactivat rapid grupul de chat FaceTime şi au început să lucreze la remedierea problemei”, potrivit unui comunicat ală Apple.

Statul New York a iniţiat o anchetă pentru că Apple nu a avertizat consumatorii despre acest bug, a declarat miercuri guvernatorul acestui stat, Andrew Cuomo.

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite