Aplicaţiile Microsoft ajung pe telefoane cu Android fie că vrei, fie că nu vrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţiile Microsoft sunt la ele acasă pe Android. FOTO Softpedia
Aplicaţiile Microsoft sunt la ele acasă pe Android. FOTO Softpedia

Microsoft reuşeşte să-şi aducă aplicaţiile pe noi telefoane cu Android, după ce Samsung deja le foloseşte din 2015.

În urmă cu un an aflam despre poate cel mai profitabil parteneriat pe care Microsoft l-a încheiat cu adversarii. E vorba de aplicaţii preinstalate pe dispozitive Android. După Samsung, Lenovo este noua companiei care va trebui să livreze telefoane cu produse software ale Microsoft. Asta şi pentru că americanii au patente pe care platforma concurentă le încalcă şi atunci asta e o soluţie de compromis pentru ambele părţi, dar mai ales pentru producătorii care folosesc Android.

Parteneriatul dintre cele două companii presupune preinstalarea suitei Office împreună cu Skype şi OneDrive (soluţie de stocare online) pe telefoanele vândute sub brand Lenovo şi Moto. Lista partenerilor Microsoft mai include nume precum LG, Sony, Xiaomi şi HTC. Povestea profitului obţinut de Microsoft de pe urma Android e destul de veche şi până la preinstalarea de aplicaţii cerea o cotă parte din fiecare vânzare de dispozitiv. 

În ceea ce priveşte înţelegerea cu Lenovo, Nick Parker, vicepreşedinte Microsoft, a menţionat într-un comunicat presă că vor fi preinstalate pe dispozitivele premium ale Lenovo. Cumva este de înţeles, deoarece Microsoft încearcă, sub conducerea lui Satya Nadella, să se poziţioneze pe piaţa premium şi să ajungă cu aplicaţiile sale pe cele mai importante platforme. Deocamdată, cele mai populare sunt Android şi iOS, iar pe producătorii care o folosesc pe cea dintâi îi poate forţa să-i preia aplicaţiile. Iar suita Office nu este deloc de ignorat.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite