Aplicaţii cu împrumut pentru BB OS 10: BlackBerry încheie un parteneriat cu Amazon pentru a folosi Appstore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BlackBerry şi-a lansat noua platformă software în urmă cu peste un an, dar fără mare succes până acum. Pentru a-şi spori popularitatea importă aplicaţii de Android din magazinul Amazon.

BlackBerry OS 10 e platforma cu care canadienii doreau să revină pe piaţa telefoniei mobile, dar în ultimele 18 luni n-au reuşit nimic semnificativ. Mai nou, compania a decis să înceapă un parteneriat cu Amazon prin care să aducă pe telefoanele sale aplicaţiile din Appstore. John Chen, directorul BlackBerry, a spus că n-au nici timp, nici energia sau banii necesari pentru a creşte ecosistemul, aşa că împrumută, notează TechCrunch.

Anunţul companiei vine în preajma zilei în care îşi publică datele financiare, iar foarte probabil acestea nu vor arăta prea bine. Până acum, cei mai mulţi oameni s-au plâns de lipsa de aplicaţii pentru BB OS 10, iar portarea dintre cele deja disponibile pe Android n-a ajutat, magazinul BlackBerry World fiind populat cu prea multe titluri inutile.

Cât despre magazinul Amazon, acesta are aproximativ 240.000 de aplicaţii şi a fost construită de companie în jurul tabletelor Kindle Fire. Mai nou, Amazon ar avea de lansat un smartphone 3D, dotat cu patru camere video care să monitorizeze utilizatorul şi să-i interpreteze gesturile. Ca rivali, Amazon îi are pe cei de la Apple, cu primul magazin cu aplicaţii, şi pe cei de la Google, care întreţin cel mai mare magazin cu aplicaţii pentru Android.

Chen a mai spus că BlackBerry se va concentra mai mult pe domeniul enterprise. Odată cu integrarea Appstore în ecosistemul său, compania „trage de timp“, poate să ofere pentru o anumită perioadă acele produse pe care utilizatorii obişnuiţi le doresc şi se poate concetra pe scopul său principal. Trecerea la Amazon Appstore se va realiza odată cu trecerea la BlackBerry OS 10.3.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite