Aplicaţia leneşilor sau salvarea elevilor? PhotoMath rezolvă temele la matematică pe cât de uşor este să faci poze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele de matematică sunt grele, dar din fericire trăim într-o lume plină cu tehnologie şi aceasta ne poate ajuta foarte bine. Aplicaţia PhotoMath îţi rezolvă grijile cu matematica.

În anul 2000 aveam doar două variante, ori luam manualul la puricat sperând să găsesc o rezolvare a unei probleme similare, sau caietul de exerciţii ori îi întrebam pe părinţi, care la rândul lor luau cărţile la pipăit sperând să înţeleagă acele exerciţii. Copii din ziua de astăzi sunt mai norocoşi, poate mult prea norocoşi şi nu îi învidiez deloc ci doar admir faptul că au o soluţie atât de elegantă precum PhotoMath.

Este vorba de o aplicaţie lansată ieri pentru iPhone şi momentan doar pentru iPhone, care citeşte o mulţime de probleme de algebră şi afişează în câteva secunde atât rezultatul unui exerciţiu cât şi rezolvarea acestuia pas cu pas.

Aplicaţia a fost prezentată la TechCrunch Disrupt în Londra şi este rezultatul a 3 ani de muncă a companiei MicroBlink. Scopul acestei aplicaţii este mai mult o demonstraţie de forţă a companiei care se ocupă cu software de recunoaştere de text pentru bănci şi alte instituţii financiare mari. Aplicaţia este gratuită şi poate fi downloadată imediat din magazinul de aplicaţii de la Apple. Este disponibilă doar în limba engleză însă matematica este un limbaj universal şi nu cred că există copil pe lumea asta care să aibă probleme în a o utiliza.

Află de la Playtech totul despre această aplicaţie

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite