Analiza virusului informatic Stuxnet îi arată puterea şi cât de mult s-a lucrat la el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Viermele“ Stuxnet încă are câteva secrete.
„Viermele“ Stuxnet încă are câteva secrete.

Din când în când Internetul se loveşte de câte un virus pe care nu îl înţelege din prima şi îi descoperă cu greu anvergura. Stuxnet se încadrează acum în acest scenariu.

Deşi au trecut mai mult de patru ani de la descoperirea unuia dintre cele mai sofisticate şi periculoase atacuri informatice - viermele Stuxnet, considerat a fi prima armă cibernetică – există încă multe aspecte neclare ale întregii operaţiuni.

Întrebarea principală rămâne: care erau obiectivele exacte ale operaţiunii Stuxnet? După analiza a peste 2.000 de fişiere Stuxnet colectate pe o perioadă de doi ani, experţii Kaspersky Lab pot identifica primele victime ale virusului informatic.

De la bun început, experţii nu au avut nici un dubiu că întregul atac a fost unul atent organizat. Codul viermelui Stuxnet era realizat profesionist şi dedicat; dovezile indicau exploatarea unor vulnerabilităţi zero-day extrem de costisitoare. Totuşi, încă nu se identificase tipologia organizaţiilor atacate în faza iniţială şi nici modul în care malware-ul accesase ulterior centrifugile de îmbogăţire a uraniului din locaţii ultra-secrete.

<a href="http://playtech.ro/2014/pacientul-zero-primele-victime-ale-virusului-stuxnet/" target="_blank" rel="nofollow">Află mai multe despre problemele generate de Stuxnet</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite