Alegeri prezidenţiale 2014: Un român a creat aplicaţia care rezolvă cea mai mare problemă cu votul în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aceste alegeri prezidenţiale 2014 au fost probleme cu gestiunea votului în diaspora. Un român s-a gândit cum să rezolve asta, iar ideea lui este o aplicaţie.

„Numele meu este Andrei şi sunt unul dintre românii care au stat la coadă la Institutul Cultural Român din Londra, duminică, 2 noiembrie, de la 3.30 pm până la 10.15 pm şi nu am putut vota“, aşa îşi începe Andrei Petre, creatorul aplicaţiei, povestea soluţiei sale pentru un vot „pe faţă“ în diaspora. Ce face euvotez.com?

Aplicaţia îţi cere contul de Twitter sau Facebook pentru a te autentifica şi poate fi folosită doar în apropiere de o secţie de votare din diaspora. Aplicaţia nu te va întreba cu cine votezi, ci doar dacă ai făcut-o. „Datele utilizatorului nu sunt folosite în alte scopuri decât cele menţionate de aplicaţie şi vor fi şterse imediat după încheierea alegerilor“, mai spune creatorul.

„În momentul acela (n.r. – în ziua votului), îmi doream să pot accesa informaţii despre situaţia celorlalte secţii de votare din Londra şi împrejurimi, dar nu am găsit. A doua zi am aflat că în Portsmouth (un oraş la 100km de Londra) a fost un număr mult mai mic de alegători şi s-a putut vota rapid“, mai spune Andrei Petre. Aplicaţia va compensa această lipsă sau măcar încearcă asta.

Mai bine să ne numărăm noi decât să ne numere alţii!îndemnul aplicaţiei «Eu votez»

<strong><a href="http://playtech.ro/2014/alegeri-prezidentiale-diaspora-aplicatie-eu-votez/" target="_blank" rel="nofollow">Află totul despre aplicaţia „Eu votez“</a></strong>

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite