Agregatorul de ştiri Flipboard a suferit o scurgere de date

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un mail trimis astăzi utilizatorilor săi, reprezentanţii aplicaţiei Flipboard au recunoscut că baza lor de date a fost accesată de o persoană necunoscută, care a avut acces la datele personale ale utilizatorilor.

Flipboard este un agregator de ştiri gratuit, cu aproape 150 de milioane de utilizatori înregistraţi şi o bază de date consistentă. Mail-ul trimis de reprezentanţii aplicaţiei arată că aceştia au identificat accesul neautorizat al unei persoane la bazele de date. Ca răspuns, cei de la Flipboard au lansat o investigaţie şi au luat contact cu o firmă de securitate externă, pentru a-i ajuta în descoperirea vinovatului.

În urma investigaţiei, concluzia a fost că o persoană a avut acces la copii ale unor baze de date ce conţineau informaţii ale utilizatorilor Flipboard din perioadele 2.06.2018 - 23.03.2019 şi 21-22.04.2019.

Bazele de date conţineau informaţii precum numele utilizatorilor, username-ul de pe Flipboard, parolele şi adresele de e-mail ale acestora. Parolele Flipboard sunt însă securizate criptografic, nefiind păstrate în plain text. Practic, acestea au avut încă un strat de protecţie aplicat asupra lor.

Cu toate acestea, mail-ul specifică faptul că cei de la Flipboard au decis ca parolele tuturor utilizatorilor să fie resetate, ca o măsură în plus de securitate. De asemenea, aceştia utilizau tokeni digitali pentru conectarea contului de Flipboard la alte aplicaţii de tip third-party (precum Facebook sau alte reţele sociale), pe care au decis să îi înlocuiască sau şteargă, deşi nu există dovezi că cel care a spart baza de date a aplicaţiei ar fi avut acces la aceştia.

Utilizatorii care doresc să continue să folosească Flipboard vor fi nevoiţi să îşi creeze o parolă nouă, iar cei care se înregistrau folosind conturi de reţele sociale ar putea fi nevoiţi să se reconecteze la aplicaţie.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite