Articol publicitar

Adevărul despre portretul cu telefonul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși ultimul portret cu telefonul probabil se face chiar în secunda asta în sute de mii de colțuri de lume în același timp, primul portret din istoria artei s-a întâmplat în Egiptul Antic, undeva în secolul I d. Hr., deci acum aproximativ 2023 de ani.

image

De la „Portretele din Fayum” pictate pe plăci de lemn sau pe cutii de mumii învelite în in, create cu ajutorul tehnicilor de pictură encaustică (ceară fierbinte) și care înfățișau indivizi într-un mod realist și până la faimosul selfie făcut cu un click cu telefonul care dacă nu se află în mâinile tale acum, cel mai probabil nu e mai departe de 1-2m, imortalizarea chipurilor pare să fie o ocupație serioasă și plină de semnificații a oamenilor tuturor timpurilor. Cel mai nou telefon inteligent de la HUAWEI, nova 11 Pro, se recomandă ca un telefon specializat în portrete, cu o cameră creată special pentru a surprinde frumusețea și expresivitatea subiectului în toate nuanțele sale.

portretul lui Eutyches, cca 150 d. Hr.

De la „Boulevard du Temple” la Calea Victoriei

De la Portretele din Fayum și până la nova 11 Pro, undeva pe la începutul secolului al XIX-lea au apărut instantaneele, adică fotografia. Prima fotografie cunoscută vreodată a unei persoane a fost realizată de Louis Daguerre în 1838 și este intitulată "Boulevard du Temple". Fotografia surprinde o scenă de stradă din Paris, în care în colțul din stânga jos al imaginii, se poate vedea un bărbat care stă nemișcat și căruia i se lustruiesc pantofii - prima figură umană identificabilă surprinsă într-o fotografie.

 Boulevard du Temple, Louis Daguerre, 1838

Din cauza timpului lung de expunere necesar tehnicilor fotografice timpurii, restul străzii pline de viață apare goală, deoarece obiectele în mișcare, cum ar fi pietonii și trăsurile, nu stăteau nemișcate suficient de mult timp pentru a fi surprinse. Chiar și așa, bărbatul căruia i se lustruiesc pantofii a stat nemișcat o perioadă suficient de lungă, ceea ce l-a făcut vizibil în fotografie. Dacă Louis Daguerre ar fi avut un exemplar din nova 11 Pro în acea după-amiază în Paris, cel mai probabil ar fi surprins nu doar una, ci toate persoanele care se aflau pe stradă, indiferent de viteza cu care se mișcau, ar fi reglat lumina, umbrele, textura și focusul automat prin funcția inteligentă de focus, ar fi scos în evidență subiectul prin funcția bazată pe AI de reglare a tonului 2.0 și mai ales ar fi reușit să aducă subiectul mult mai aproape de el fără să se miște, prin zoomul de 0.7x până la 5x.

 detaliu bărbat care își lustruiește pantofii

Având o semnificație istorică, deoarece marchează începutul fotografiei de portret, chiar dacă obiectivul principal al imaginii a fost scena stradală în sine, "Boulevard du Temple" servește drept o piatră de hotar remarcabilă în evoluția fotografiei și oferă o mostră din primele zile ale acestei arte care astăzi ne este atât de accesibilă încât deseori nici nu o conștientizăm.

Odată cu evoluția tehnologiei, apariția fotografiei digitale și dezvoltarea telefoanelor inteligente, astăzi poți face cu telefoane ca nova 11 Pro fotografii cu o cameră duală de 60MP, surprinzând în detaliu fiecare nuanță, fiecare textură, folosind lentilele optice de 50mm pentru o redare cât se poate de fidelă a realității sau utilizând zoom-ul pentru captarea unor anumite detalii în particular.

huawei nova 11 2 jpg

Caracteristic celui mai nou telefon inteligent de la HUAWEI, senzorul RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue) de 50MP, respectiv 8MP utilizează o grilă de filtrare galbenă în loc de clasica grilă verde. Astfel galbenul, care conține lumină verde și roșie, transmite mai multă lumină (cu 40% mai multă lumină prin filtrul galben în comparație cu cel verde) către senzor, ceea ce face ca acesta să funcționeze mai bine în condiții de iluminare slabă. Fotografia de portret a evoluat așa de mult încât nici măcar lipsa luminii nu mai este un impediment, care în fotografii ca „Boulevard du Temple” s-ar fi tradus într-un timp de expunere de peste 10 minute.

Într-o sesiune foto de astăzi de pe Calea Victoriei însă, distanța dintre gând, inspirație și produsul final este de câteva secunde cu nova 11 Pro. Rezoluția înaltă, fucția de portrait blurring, care creează senzația de profunzime, de distanțare a subiectului de fundal, imitând o diafragmă variabilă, funcția de makeup restore care te salvează de timp, energie și bani printr-o simplă setare și focusul automat sunt doar câteva dintre funcțiile care fac fotografia cu nova 11 Pro o experiență la granița dintre fotografia cu telefonul și fotografia profesionistă.

Social media, cultura selfie și autenticitate. O călătorie care începe cu cameră frontală și continuă în ecosistemul de aplicații.

Cu milioane de autoportrete publicate zilnic pe rețelele de socializare, nevoia de auto exprimare este o tendință definitorie în viața socială modernă. Dacă o imagine spune o mie de cuvinte despre o persoană, un rol revelator îl au și aplicațiile pe care cineva le utilizează zi de zi. AppGallery  este ecosistemul de aplicații  HUAWEI și este tot atât de specific pentru fiecare utilizator în parte precum un autoportret. Legenda mai spune și că nu există două persoane care să aibă instalate exact aceleași aplicații în telefon.

Pe lângă o cameră duală ultra performantă, funcții dezvoltate cu inteligența artificială și un aspect cool din piele vegană cu monogramă care aproape că te face să vrei să te fotografiezi doar în oglindă, utilizatorii nova 11 Pro se vor putea bucura de tot ce are de oferit AppGallery, ecosistemul HUAWEI, cu peste 200 de mii de aplicații, printre care și platforme de socializare ca Instagram, Facebook și Snapchat, care au avut un impact semnificativ asupra popularității fotografiei de portret.

Cu peste 500 de milioane de utilizatori zilnici, AppGallery a ajuns rapid în top 3 magazine de aplicații din lume, fiind în continuă creștere și prioritizând totodată siguranța utilizatorilor săi prin sisteme de autentificare complexe, cu un ciclu întreg de securitate și un sistem de protecție care include verificarea numelui real al dezvoltatorului și un proces de review în 4 pași.

image

Oamenii folosesc acum portretele ca mijloc de autoexprimare și de împărtășire a poveștilor lor personale cu lumea, iar în AppGallery vei găsi tot ce ai nevoie să te exprimi liber și să comunici constant, prin aplicații de editare foto-video și de socializare.

Poți instala pe noul Nova 11 aplicații din categorii precum divertisment, social media, bănci, aplicații pentru plăți NFC, aplicații financiare, shopping și livrare de mâncare, servicii și multe altele.

Caută și descarcă în noul Nova 11 aplicații populare precum TikTok, Snapchat, Tinder, Revolut, My Orange România, Vodafone România, My Account Telekom, Pago, Tazz și multe altele. Nu trebuie decât să cauți numele aplicației dorite în AppGallery, să apeși pe Instalare, apoi pe Deschidere, după care te poți bucura de toate beneficiile aplicației respective. Toate aplicațiile trec prin procese de verificare și securizare, astfel încât aplicațiile să fie sigure pentru tine.

Conceptul de portret a evoluat și el și continuă să evolueze cu rapiditate pentru a îmbrățișa incluziunea, diversitatea și autenticitatea.

Cu noul nova 11 Pro te poți concentra pe captarea momentelor și emoțiilor autentice, spunând o poveste prin fotografie sau doar dorindu-ți să surprinzi felul în care arăți într-o zi. Bateria de 4500mAh cu putere de încărcare de 100W ajunge de la 0 la 100% în doar 20 minute, deci indiferent cât de lungă e sesiunea foto, nova 11 Pro rezistă! Apropo de rezistență, nu doar fotografia de portret a evoluat în ultimele secole, ci și duritatea aparatelor de fotografiat, cel mai nou telefon de la HUAWEI având un display curbat OLED de 120Hz învelit în sticlă de Kunlun, crescându-i rezistența la impact de până la 10 ori!

Bucură-te de momentul istoric în care te afli, în care fotografia de portret nu cunoaște limite și în care designul, rezistența și performanța se întrepătrund în noul nova 11 Pro și precomandă-l acum de pe HUAWEI Store!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite