A fost inventat aparatul care te ajută să îţi hrăneşti animalul de companie, chiar şi când nu eşti acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carlos Herrera din Los Angeles, California, a inventat aparatul care ajută proprietarii de animale să îşi hrănească de la distanţă prietenii necuvântători, utilizatorii controlând totul cu ajutorul unui smartphone.

Americanul a conceput un dispozitiv inedit cu ajutorul căruia stăpânii de animale pot să îşi hrănească animalele de companie, chiar şi atunci când sunt plecaţi de acasă, prin simpla folosire a telefonului, oferind în acelaşi timp informaţii despre starea animalului prin Facebook sau Twitter, scrie Daily Mail.

,,Am vrut să construim un produs care să ofere atât beneficii celor care au animale, cât şi o alimentaţie sănătoasă pentru animal. La cunoştinţele noastre în robotică şi inteligenţă artificială, am simţit că putem crea un instrument deştept conectat la internet care ar putea să le facă singur pe ambele, în acelaşi timp. Aplicaţia va fi disponibilă pentru iPhone, Android şi telefoane Windows8, iar instalarea durează câteva minute. Odată ce este pornită, va folosi un set de senzori şi calcule software pentru a cunoaşte mai multe despre tine şi animalul tău", a spus inventatorul.

Aparatul oferă mâncare, fie după un program stabilit, fie prin comandă prin telefon, verificând şi sănătatea animalului. Alertele sunt trimise prin intermediul Twitter sau Facebook.

Construit dintr-un plastic rezistent, aparatul poate păstra în jur de 4,53 kilograme de mâncare uscată. 

Invenţia se numeşte ,,Pintofeed" şi foloseşte informaţiile pe care le colectează pentru crearea unui orar de hrănire.

Deşi nu are niciun animal în grijă, Herrera crede că inspiraţia i-a venit de la un prieten special, din biroul lor: ,,Avem un câine în birou căruia îi spunem ,,subalternul", fiindcă ne ajută cu testele de aplicabilitate."

Dispozitivul Pintofeed este unic pe piaţa aparatelor automate care hrănesc animalele: ,,Competitorii nu oferă conectivitate wi-fi, hrănire inteligentă sau design bine gândit", a specificat americanul.

,,Pintofeed" va fi lansat în iulie 2013 şi va costa în jur de 149 de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite