1 aprilie aduce un festival de farse de la Google: găseşte-ţi iubirea în trafic sau renunţă la mâna ta pentru Magic Hand

0
0

Google se ţine şi anul acesta de farse. Dacă ieri ţi-am spus despre personajele din Pokemon pe care le poţi prinde pe Google Maps, azi avem o colecţie întreagă de farse pregătită de companie pentru 1 aprilie 2014. Vrei să îţi găseşti sufletul pereche? Te ajută Google, îţi pune iubirea pe harta Waze.

Google a scăpat de sub control hărţile sale şi acestea au fost populate de caractere Pokemon. Aşa se pregăteşte gigantul american de 1 aprilie, ziua internaţională a farselor. După acest episod, au apărut şi celelalte farse pregătite de Google pentru această zi. Astfel, avem, pentru început, WazeDates. Este o combinaţie între aplicaţia Waze cumpărată anul trecut şi SingleSpotter, un startup din Israel.

Ce face WazeDates? Le permite şoferilor să fie în viaţa de cuplu aşa cum sunt şi în trafic. Programul a fost testat, în versiune beta, în San Francisco şi pentru că s-a bucurat de un succes însemnat, va fi lansat în aprilie tuturor oamenilor, se arată în anunţul oficial. SingleSpotter are patent pe monitorizarea tututor datelor tale care să indice că ai o relaţie, de la activitatea pe Facebook la cea din telefon (calendar, folosirea aplicaţiilor de taxi, livrări de mâncare etc.). WazeDates îi anunţă pe şoferi atunci când pe drum pot da de o persoană singură cu care să înceapă o relaţie. 

Te exprimi mai bine în emotigrame decât în cuvinte? Preferi un :) decât să spui că zâmbeşti? Preferi :-( decât să spui că eşti trist? Atunci, Google te-a salvat. Introduci în Google Translate pentru Android şi iOS translatorul între cuvintele obişnuite şi aceste semne grafice şi altele mai complexe în format Emoji. „Nu doar că acest limbaj ne permite să comunicăm emoţii mai complexe, dar este şi mai compact. Un simbol Emoji poate înlocui cu uşurinţă zeci de caractere obişnuite, îmbunătăţind eficienţa şi înţelegerea celorlalţi“, susţine Google.

Gmail împlineşte 10 ani anul acesta, chiar de 1 aprilie. Google n-a uitat asta şi aduce aminte de celebrul său serviciu de mail printre aceste farse. Acum, introduce Gmail Shelfie, care e un fel de selfie, dar e shareable. Google denumeşte Gmail drept „platforma care a pus bazele curentului selfie“, scrie The Next Web. „Când am lansat temele personalizabile în 2012, le-am spus oamenilor să găsească imaginea perfectă care să le facă Gmail al lor. Şi au făcut-o. Mulţi şi-au făcut poze şi le-au integrat în tema de Gmail, iar asta ai ajuns s-o cunoşti drept moda selfie“, susţine Google.

Graficul care să arate importanţa unui selfie.

image

Şi pentru că tot suntem la capitolul fotografii, există şi Auto Awesome Photobombs, deocamdată doar cu David Hasselhoff. Ce înseamnă asta? Tu îţi faci o poză, singur sau cu un prieten (sau cu mai mulţi) şi Hasselhoff apare automat în ea. Este vedeta care îţi binecuvântează poza. Deocamdată, doar el e disponibil, dar Google promite şi alte vedete. 

image

Google a mai cumpărat şi Nest Labs anul acesta, compania care a creat termostatul inteligent. Acum, de 1 aprilie 2014, profită de achiziţie. Creează Nest Total Temperature Control care permite fiecărui pasager care călătoreşte cu Virgin America, o companie aviatică deţinută de Richard Branson, îşi poate regla temperatura după cum doreşte. Există şi stiluri predefinite precum vortexul polar din Chicago, pentru cei care vor să trăiască la extreme.

Şi o ultimă farsă pe final, Mâna Magică de la Google. Este prezentată în Japonia şi se vrea noua metodă prin care să-ţi foloseşti smartphone-ul. Nu mai trebuie să îl utilizezi tu, de aceea există Magic Hand. Ai mâna cu un singur deget, ai mâna cu deget mare sau mâna sub forma unei labe de pisică. Tot ce trebuie să faci e să te decizi ce model preferi. Mai multe detalii pe site-ul oficial şi în videoclipul de mai jos.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite