Tehnici eficiente de îmbunătăţire a productivităţii: cum eviţi tergiversările şi devii mai eficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai eficiente tehnici de îmbunătăţire a productivităţii FOTO Shutterstock
Cele mai eficiente tehnici de îmbunătăţire a productivităţii FOTO Shutterstock

Depăşirea dorinţei de amânare a unor activităţi poate fi obţinută prin implementarea unui plan puternic de organizare. Pentru a spori productivitatea, specialiştii au elaborat câteva trucuri simple care garantează maximizarea eficienţei zilnice.

Lipsa de organizare şi amânarea pot deveni un cerc vicios care dă sentimental de vinovăţie şi mare pierdere de timp. Pe de altă parte, fiind organizat şi stabilindu-vă sarcini uşor de gestionat, veţi simţi o reducere a dorinţei de amânare a activităţilor stabilite, scrie entrepreneur.com. Specialiştii oferă câteva tehnici simple pentru a evita tergiversările şi mărirea productivităţii:

Notează-ţi ce ai de făcut

Planificarea lucrărilor pe care doreşti să le faci şi notarea acestora va seta creierul să fie mai alert cu privirea la lucrurile pe care le are de îndeplinit. Imediat după ce te trezeşti, ar trebui să-ţi începi lista. Nu te grăbi, chiar dacă treci mai puţine lucruri, asigură-te că rezolvi tot ce ţi-ai propus. Făcând aceste lucruri în fiecare dimineaţă, îţi ajuţi creierul să fie mai alert.

Setează termene limită

Aceasta este o strategie de a păcăli creierul, inducându-i sentimentul de urgenţă. Atunci când setezi un termen limită eşti mult mai susceptibil de a finaliza sarcina la timp, fără încercări repetate de a amâna. Încearcă să îţi setezi termenele limită pentru fiecare sarcină pe care o ai şi nu te abate de la plan.

Stabileşte-ţi priorităţile

De multe ori, găsindu-ne tot felul de alte ocupaţii, ne distragem atenţia de la ce avem cu adevărat de făcut. Impune-ţi să nu navighezi pe Twitter sau Facebook atunci când ai un deadline. Limitează-ţi timpul pe care îl petreci în faţa televizorului sau orice activitate social media, acestea fiind unele dintre cei mai mari duşmai ai productivităţii.

Prioritizează-ţi activităţile

Lipsa de prioritizare a muncii devine unul dintre motivele dezorganizării şi a rezultatelor slabe. Uită-te cu atenţie la lista lucrurilor pe care le ai de făcut şi încearcă să-ţi prioritizezi sarcinile. Vezi care au nevoie de o resursă mai mare de timp şi consumă-ţi timpul într-un mod cât mai eficient.

Mizează pe orele productive

Toată lumea are un moment al zilei când funcţionează mult mai bine. Încercă să-ţi programezi sarcinile cele mai importante în acea perioadă a zilei, iar în ore neproductive planifică-ţi cele mai interesante sau plăcute sarcini. În acest fel, vă veţi utiliza orele productive precum şi cele neproductive ca un profesionist.

Învaţă să spui NU

Cei mai mulţi dintre oameni refuză cu greu o sarcină care le este dată, iar astfel îşi scad nivelul de productivitate. Aveţi nevoie să vă înţelegeţi capacitatea de lucru şi să învăţaţi să refuzaţi politicos sarcinile pe care le găsiţi greu de finalizat în intervalul de timp oferit.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite