Un oraş pierdut timp de peste un mileniu a fost descoperit în Cambodgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jungla din Cambodgia a ascuns timp de peste un mileniu un oraş vechi pe care arheologii l-au crezut pierdut. Descoperirea a fost făcută de o echipă de arheologi australieni şi se crede că oraşul are aproximativ 1.200 de ani vechime.

Oraşul pierdut din Cambodgia se numeşte Mahendraparvata şi a fost descoperit pe muntele Phnom Kulen unde mii de pelerini obişnuiau să desfăşoare tot felul de ceremonii. Se crede că acest oraş vechi a existat cu aproximativ 350 de ani înaintea Angkor Wat (foto articol), scrie NPR.

Arheologul Damien Evans, de la Universitatea din Sydney, a descoperit oraşul cu ajutorul unei tehnologii de scanare cu laser, denumită Lidar. Acest radar a fost montat pe un elicopter şi de la înălţime a avut o imagine mai bună asupra teritoriului aflat sub junglă. Astfel au fost detectate structurile de piatră.

Arheologul Evans are şi o ipoteză despre dispariţia oraşului. „Luăm în considerare că un factor al dispariţiei acestuia a fost impactul sever al despăduririi şi dependenţa de folosirea apei au dus la dispariţia civilizaţiei. Poate că a devenit atât de dezvoltat încât nu a mai putut fi condus“, a declarat Evans.

Arheologul a fost însoţit în junglă de Heng Heap, un ghid cu un singur picior şi au fost nevoiţi să treacă prin zone cu vegetaţie densă, mlaştini şi chiar prin regiuni cu mine antipersonal active. Botanistul francez Henri Mahout a fost prima persoană din Vest care a descoperit templul Angkor Wat în anii 1860, deşi acesta era cunoscut de către localnici şi folosit în scopuri religioase. Templul hindus este un sit UNESCO şi una dintre minunile lumii antice.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite