Sunetul elicopterului Ingenuity, aflat pe Marte, înregistrat pentru prima dată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva
Foto Arhiva

NASA a făcut publică pentru prima dată, vineri, o înregistrare a sunetului elicelor mini-elicopterului Ingenuity, preluat de roverul Perseverance, zburând în aerul rarefiat de pe Marte, potrivit AFP.

Agenţia Spaţială Americană a difuzat pe contul de Twitter noi imagini surpinse de robotul lui Ingenuity pe 30 aprilie, de această dată însoţit de sunet.

    

Videoclipul, de aproape 3 minute, începe cu vântul care suflă în craterul Jezero, unde Perseverence a aterizat la 18 februarie având drept misiune să caute urme de viaţă, conform news.ro. Ingenuity decolează şi se aude zgomotul uşor al palelor care se învârt de aproape 2.400 de ori pe minut pentru o călătorie dus-întors de 260 de metri în total.       

SuperCam analizează rocile de pe Planeta roşie

Perseverance dispune de o SuperCam care analizează rocile pentru a ajuta la determinarea structurii chimice şi mineralogice a suprafeţei Planetei roşii. 

Acest instrument dispune de un microfon care înregistrează sunetul laserului atunci când îşi atinge ţintele, care sună ca un clic, oferind elemente suplimentare, cum ar fi asprimea lor.                

SuperCam, în parte concepută de ingineri francezi, a difuzat o primă înregistrare a vânturilor marţiene la scurt timp după aterizare. 

Înregistrarea zborului mini-elicopterului Ingenuity "este o mină de aur pentru a înţelege atmosfera marţiană", a subliniat David Mimoun.

Ingenuity cântăreşte 1,8 kilograme şi a ajuns pe Marte în roverul Perseverance, care a amartizat în luna februarie.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite