Hackerii biologi care pot „sparge“ calculatoare cu ajutorul unor viruşi implantaţi în ADN-ul uman

0
0
Foto: Business Insider
Foto: Business Insider

Atunci când biologii se joacă cu ADN-ul uman, aceştia au grijă să depăşească anumite limite care ar putea duce la crearea unor secvenţe periculoase, care să fie folosite apoi la dezvoltarea unor anumite boli sau toxine.

Însă câţiva hackeri cu valenţe ştiinţifice au demonstrat de curând un lucru despre care nimeni nu ar fi crezut că ar fi posibil. Aceştia au criptat malware într-o secvenţă fizică de ADN pentru ca această să poată fi folosită pentru infectarea unor calculatoare. Atunci când un calculator de laborator analizează mostra cu malware, acesta se va infecta şi el, la rândul său.

Practic, caluclatorul citeşte o secvenţă infectată de ADN uman şi preia, mai departe, virusul. Chiar dacă această modalitate de a ataca un caluclator pare desprinsă din filmele SF, ea poate avea aplicabilitate, mai ales dacă este folosită în scopuri rele.

Cercetătorii hackeri spun că nu a fost uşor să implanteze software-ul ”rău” în ADN, aceştia folosindu-se de chimicale pentru a realiza acest lucru. Mai e mult până la departe, însă această reuşită poate pava calea către un mijloc de criptare cel puţin indeit, care poate deveni foarte răspândit în viitorul apropiat.

Mai multe - Știință

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite