Descoperire uimitoare. O armă veche de 3.000 de ani ar fi realizată dintr-un metal extraterestru VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vârf de săgeată, vechi de 3.000 de ani, a fost descoperit în secolul al XIX-lea într-un sat din Elveția. În plus, obiectul este considerat o „armă extraterestră” și se crede că ar fi făcut dintr-un metal „care nu provine de pe Pământ", conform anunțului făcut de arheologii de la Muzeul de Istorie Naturală din Berna.

Un vârf de săgeată, vechi de 3 000 de ani, a fost descoperit în Elveția. Foto Captură video YouTube
Un vârf de săgeată, vechi de 3 000 de ani, a fost descoperit în Elveția. Foto Captură video YouTube

Fierul pur era o resursă destul de rară, iar strămoșii europeni nu prea aveau acces la ea la finalul Epocii Bronzului, între 900 și 800 î.e.n, ceea ce a stârnit curiozitatea cercetătorilor. Astfel, cu ajutorul unor studii, aceștia au constatat că în perioada menționată se găseau în natură materii care puteau fi utilizate pentru fabricarea unor obiecte de metal, fragmente de meteoriți de metal care au căzut pe Terra. 

Într-un nou studiu publicat în Journal of Archaeological Science, cercetătorii prezintă caracteristicile vârfului de săgeată, care datează din Epoca Bronzului, și proveniența probabilă a acestei arme.  

Obiectul, care are o lungime de 39,3 milimetri și cântărește 2,904 grame, a fost găsit într-un sat elvețian, numit Morigen. Conform rapoartelor, arma este fabricată dintr-un aliaj de fier și nichel, care a fost identificat doar în meteoriți, și dintr-un izotop radioactiv de aluminiu-26, care se topește doar în spațiu. 

Însă, ceea ce i-a uimit pe cercetători, conform jurnalului științific, este că meteoritul din care a fost fabricată armă descoperită în Elveția ar proveni dintr-o țară situată la câteva mii de kilometri depărtare, precum Cehia, Spania sau Estonia. 

Conform cercetătorilor, meteoritul ar proveni din Estonia, ținând cont că unul s-a prăbușit acolo în 1.500 î.e.n. În opinia acestora, multe bucăți mici de fier din meteorit s-ar fi împrăștiat, iar acestea ar fi putut fi cu ușurință remodelate în formă de vârf de săgeată.. 

În aceeași ordine de idei, aceștia consideră că arma a fost „importată” din Estonia prin rețele comerciale, precum cele utilizate de negustorii de chihlimbar de la Marea Baltică. 

Autorii studiului fac apel la muzeele din Europa, care ar putea avea arme din Epoca Bronzului realizate din fier de meteorit, cu scopul de a-și confirma ipoteza și de a reconstitui traseul materialelor extraterestre.

ȘtiințăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite