Secretele regimului regal britanic de slăbit în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Gabriela Peacock, nutriţionistul care l-a ajutat pe prinţul Hary să slăbească pentru nunta sa, spune că luna septembrie e ideală pentru refacerea organismului, detoxifiere şi pierdere în greutate după o vară plină de excese alimentare şi nopţi pierdute în vacanţe. Regimul regal pune bazele unei bune imunităţi, esenţiale iarna, când capacitatea de rezistenţă a organismului tinde să fie scăzută.

Nutriţionistul optează pentru un regim blând în defavoarea unuia restrictiv, în care oamenii să renunţe la grupe întregi de alimente.

Regimul se ţine două săptămâni, fiind bun nu doar pentru slăbit, ci şi pentru starea de bine, menţinând nivelurile optime de energie pe tot parcursul zilei.

Ponturile sale pentru un regim sănătos şi săţios sunt următoarele:

Postul Intermitent

Este la îndemâna oricui şi dă rezultate. Se ţine respectând tiparul 8 cu 16, adică o fereastră de masă de opt ore şi o pauză alimentară totală de 16 ore. Este o modalitate eficace de a pierde kilograme în mod sănătos. Postirea scade nivelul inflamaţiei din corp şi accelerează procesul de regenerare celulară, reechilibrând organismul şi ameliorând suferinţe precum bolile autoimune, durerea cronică şi oboseala. Totodată, stimulează imunitatea, având efectul unui şoc pozitiv pentru corp. Are avantajul că e sustenabil spre deosebire de dietele rapide care nu pot fi ţinute pe termen lung.

Fereastra alimentară trebuie aleasă în funcţie de rutina proprie şi nivelurile de energie necesare într-un anumit moment al zilei. Persoanele care îşi încep ziua cu micul dejun pentru a putea funcţiona pot alege intervalul 9:30 -17:30. Cele obişnuite să ia prima masă ceva mai târziu ar putea considera mai potrivit intervalul 11:00-19:00.

E suficientă respectarea ferestrei alimentare, aceeaşi pentru cele două săptămâni, fără calcularea caloriilor. Cele opt ore pot fi împărţite în trei mese mici sau două mari.

Reducerea consumului de alcool la o trataţie o dată pe săptămână

Postul intermitent ajută la pierderea în greutate şi induce rapid o stare de bine, dar pentru rezultate mai vizibile sunt necesare schimbări în dietă. Nu neapărat drastice, pot fi mărunte dar cu bătaie lungă.

În timpul postirii, trebuie menţinut un nivel echilibrat al glicemiei astfel încât să nu existe salturi sau căderi bruşte de energie care să afecteze activităţile zilnice. Soluţia este ca fiecare masă să conţină  proteine - din peşte, ouă, brânză, pasăre, avocado, nuci. Un mic dejun consistent şi echilibrat va crea saţietate, reducând nevoia de carbohidraţi.

Consumarea proteinelor la cină ajută la un somn mai odihnitor mai ales dacă acestea sunt bogate în aminoacidul triptofan, cum este cazul brânzei de vaci, cărnii de pui şi boabelor de mazăre. Aceste alimente sunt benefice, întrucât cresc nivelurile de serotonină care la rândul ei e bază pentru melatonina ce induce somnul.

Îmbogăţirea dietei cu fructe şi legume 

Ideal ar fi consumul acestora în funcţie de culorile curcubeului - de pildă o combinaţie de fructe de pădure bogate în antioxidanţi, ardei roşii, broccoli, kale. Culorile fructelor şi legumelor reprezintă gama de fitonutrienţi prezenţi în ele, benefici pentru imunitate. În acelaşi timp, ele au un aport de fibre esenţiale pentru echilibrul florei intestinale şi crearea senzaţiei de saţietate.

Ideal, băuturile alcoolice ar trebui scoase de tot în timpul regimului, căci dereglează somnul şi conţin multe zaharuri şi calorii goale. Altminteri, ar trebui limitate la o trataţie o dată pe săptămână.

Detoxifierea organismului care are loc în ficat necesită cantităţi suficiente de nutrienţi şi antioxidanţi pentru a putea fi realizată şi a fi eficientă.

Ronţăielile şi dulciurile

Tentaţiile există şi acest regim nu presupune o renunţare completă la ele. Este vorba de cumpătare şi eventual înlocuirea dulciurilor cu mult zahăr cu variante mai sănătoase în funcţie de gustul fiecăruia. Nimeni nu trebuie să mănânce ce nu-i place. Ideale sunt snackuri precum nucile în ciocolată neagră, legume crude şi în general ronţăieli bogate mai curând în proteine decât în carbohidraţi şi zaharuri.

Programul de somn

Somnul trebuie pus pe lista pe priorităţi. Lipsa de somn este generatoare de stres ridicând nivelul de cortizol ce nu ne lasă să dormim bine. Persoanele private de somn slăbesc mai greu pentru că un cortizol mare determină organismul să ceară zahăr în loc să ardă grăsimi.

Cafeaua ar trebui evitată, eventual înlocuită cu ceaiul verde pentru a preîntâmpina scăderi bruşte ale glicemiei şi insomniile.

Regimul ar putea fi completat cu multivitamine sau cel puţin cu suplimente de magneziu care este excelent pentru un somn de calitate. Magneziul este primul mineral care se pierde în condiţiile unei diete sărace în nutrienţi sau unui consum ridicat de alcool.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite