Scump ca porcu': cu cât se vând guiţătorii tatuaţi, la mare căutare în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porcii tatuaţi sunt la modă în rândul chinezilor cu bani, pielea animalelor fiind împodobită cu logo-urile unor mărci de lux, personaje celebre din filmele lui Walt Disney sau modele populare printre puşcăriaşii ruşi.

Artiştii tatuatori din China fac bani frumoşi nu numai graţie desenelor realizate pe trupurile oamenilor, ci mai ales din vânzarea porcilor tatuaţi. Pielea unui exemplar de porcină tatuată poate ajunge să coste şi 70.000 de dolari (64.000 de euro), notează publicaţia britanică online Metro.
Tatuatorul belgian Wim Delvoye, în vârstă de 49 de ani, este cel care a avut această idee încă din 1997, iar de când s-a mutat în China, unde legile de protecţie a animalelor nu sunt prea stricte, afacerea sa a înflorit.

Animalele sunt anesteziate înainte de a fi tatuate de o echipă formată din trei artişti specializaţi în desene pe piele, după care sunt masaţi de îngrijitori cu creme hidratante. Din momentul în care animalul moare, pielea este jupuită cu atenţie şi vândută colecţionarilor. Printre clienţii interesaţi de un asemenea produs se numără şi cunoscuta firmă de lux Chanel, care a comandat piei cu personaje din animaţiile Disney pentru  confecţionarea a două genţi.

image

Activiştii pentru drepturile animalelor, printre care şi cei de la PETA, nu văd cu ochi buni munca lui Delvoye, considerând că porcii, la fel ca vacile sau găinile sunt fiinţe care simt durerea la fel ca oamenii. 

image

„Artiştii vizionari şi talentaţi nu se bazează pe cruzimea faţă de animale pentru a atrage atenţia“, a declarat purtătorul de cuvânt al PETA.

image

Delvoye nu este însă interesat de criticile aduse, mai ales că are experienţa unor act artistice cel puţin bizare. Acesta a tatuat la un moment dat spatele unui bărbat şi rezultatul a fost vândut ca operă de artă. Cumpărătorul a primit în schimbul sumei de bani achitate dreptul de a admira tatuajul de câteva ori pe an, iar după moartea bărbatului îi va reveni şi pielea omului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite