Şapte adolescente din Bosnia s-au întors gravide dintr-o excursie şcolară. De vină sunt părinţii sau cadrele didactice?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte adolescente din Bosnia cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani s-au întors însărcinate după ce au mers într-o excursie de cinci zile în capitala ţării, Sarajevo.

Fetele, care au plecat în excursie însoţite de profesorii lor şi de alte 21 de colege, au rămas însărcinate după ce au mers cinci zile în Sarajevo pentru a vizita muzeee şi alte obiective turistice culturale. Deşi nu s-a aflat cum au ajuns adolescentele să facă sex neprotejat, părinţii tinerelor acuză personalul şcolii pentru neglijarea minorelor.

Pe de altă parte, Nenad Babici, coordonator al unui program de sănătate a reproducerii în Bosnia, este de părere că, de fapt, părinţii sunt vinovaţi că nu le-au oferit copilelor o educaţie sexuală, scrie „Elite Daily”.

Senad Mehmedbasic, medic ginecolog din Sarajevo, a declarat că atât părinţii, cât şi profesorii, ar trebui să se preocupe mai mult de problema sarcinilor nedorite

„În mod evident, copiii nu au prea multe informaţii despre sănătate şi sex, aşa că se implică în astfel de activităţi fără să cunoască consecinţele. Trebuie să avem o atitudine mai directă în sistemul educaţional, altfel copiii se trezesc loviţi de viaţă. Tot mai mulţi au început să îşi discute viaţa sexuală pe internet”, a declarat Mehmedbasic.

Rata sarcinilor adolescentine este în creştere în Bosnia, vârsta media la care fetele îşi încep viaţa sexuală fiind 13 ani.

Citeşte şi:

VIDEO „Tată, iubita mea e însărcinată”. Reacţia părintelui la vestea fiului adolescent

Prezervativul este cel mai bun „vaccin” împotriva HIV însă este şi cel mai puţin folosit. Specialişti: „Adolescenţii nu ştiu să utilizeze corect prezervativul!”

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite