Articol publicitar

Reamenajarea spaţiilor: creează-ţi propriul birou în aer liber pe balcon

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
kjk

Cei mai mulţi dintre norocoşii care au un balcon în apartamentul lor îl privesc ca pe soluţia perfectă pentru depozitare. Alţii aleg să îl transforme într-o mică grădină şi dedică întreg spaţiul plantelor.

Acestea ar fi două opţiuni demne de luat în calcul, într-adevăr, însă acum, mai mult ca oricând, orice spaţiu liber contează, mai ales când locuieşti într-o casă mai mică, precum un apartament sau o garsonieră. Tocmai de aceea, camerele cu potenţial multifuncţional, care pot fi adaptate rapid în funcţie de nevoile noastre joacă un rol foarte important în amenajarea locuinţei.

Având în vedere perioada pe care o traversăm, zile la rând pe care cei mai mulţi dintre noi le petrecem lucrând de acasă, venim cu câteva sfaturi utile pentru cei dispuşi să îşi transforme balconul într-un birou în aer liber. Gândiţi-vă la toate avantajele pe care un astfel de spaţiu vi le-ar putea oferi: aer curat, lumină naturală şi o privelişte superbă – toate laolaltă ca să vă inspire.

  • Pregătiţi-vă de lucru
thtgr

Dacă spaţiul vă permite, puteţi amenaja o staţie completă de lucru pe balcon; trebuie doar să vă asiguraţi că alegeţi produsele potrivite. O masă drăguţă de birou, câteva organizatoare şi obiecte adecvate pentru decor ar trebui să întreţină atmosfera de lucru şi să vă transmită chef de muncă. Din biroul improvizat n-ar trebui să lipsească un scaun stabil, care vă oferă libertate de mişcare fără să vă pierdeţi echilibrul şi include un suport bun pentru spate.

thtgr
  • Ergonomia la birou

Atunci când lucraţi în faţa unui computer timp de 8 ore pe zi sau chiar mai mult, o postură adecvată contează destul de mult. Asiguraţi-vă că staţi confortabil pe un scaun dotat cu un suport eficient pentru spate atunci când petreceţi timp stând la birou. Dacă este posibil, reglaţi-vă scaunul în funcţie de înălţimea şi forma corpului vostru şi menţineţi-vă picioarele ferm pe podea când vă aşezaţi. Pentru şi mai mult confort, puteţi folosi o pernă pentru scaun. Încercaţi să nu petreceţi prea mult timp în acelaşi loc sau pe acelaşi scaun pe parcursul unei zile de lucru şi acordaţi-vă pauze în mod regulat, ca să vă puteţi relaxa corpul atunci când vă simţiţi încordaţi.

  • Ajustaţi lumina
qqq

Uneori, lumina soarelui poate fi prea puternică şi ne poate distrage atenţia de la sarcini importante de lucru. Asiguraţi-vă că ajustaţi lumina din balcon în funcţie de propriile preferinţe; puteţi alege dintre o mulţime de soluţii care includ perdele, draperii şi jaluzele.

qqqqq

Dacă aveţi de gând să vă petreceţi şi serile pe balcon, luminile ambientale vă pot ajuta să creaţi o atmosferă cu adevărat relaxantă. Lămpile solare şi LED-urile sunt disponbile în mai multe culori, forme şi dimensiuni, potrivite pentru orice stil decorativ aţi alege.

qqqqq

Puteţi reaşeza cu uşurinţă toate aceste accesorii şi textile, până descoperiţi aspectul care se apropie cel mai mult de nevoile voastre.

  • Nu uitaţi de hobby-uri
fewff

Un balcon poate fi folosit chiar şi atunci când vreţi să vă mai exersaţi hobby-urile în timpul liber. Un birou obişnuit s-ar putea transforma foarte simplu într-o zonă dedicată lucrului manual, unde aţi putea să pictaţi, să croşetaţi, să confecţionaţi figurine origami din hârtie colorată, să schiţaţi câteva felicitări de mână sau să lucraţi la un goblen.

fewff

Dacă aveţi copii, cu siguranţă îi veţi putea implica în activităţile voastre şi, astfel, veţi putea petrece împreună timp preţios în familie. Pentru hobby-urile lor, produsele MAMMUT oferă mai multe avantaje: cu un design colorat, inspirat din desene animate, obiectele sunt uşoare, dar sigure şi stabile, simplu de mutat dintr-un loc în altul chiar şi de către copii şi durabile în contextul folosirii în exterior.

cc
  • Bucuraţi-vă de pauze regulate

În afara colţului propriu-zis de lucru, balconul ar trebui să includă şi o zonă pentru destindere, pentru acele momente în care simţiţi nevoia să vă dezlipiţi de computer şi să vă relaxaţi puţin. Puteţi chiar să vă creaţi propria canapea folosind paleţi din lemn şi multe perne. În zilele ceva mai aglomerate, puteţi lucra şi de pe canapea cu ajutorul unui suport pentru laptop, precum BRADA. Şi dacă vreţi să ţineţi natura aproape, puteţi crea un mediu plăcut folosind câteva plante FEJKA, pe care nu e nevoie să le udaţi.

dvsvfsvf

Savuraţi o cafea în pauza FIKA, aşezaţi-vă comod pentru câteva clipe, odihniţi-vă ochii şi bucuraţi-vă de confort.

dvsvfsvf

Pentru mai multă inspiraţie, puteţi accesa website-ul ikea.com/ro:

Momente de relaxare pe balcon

Idei simple pentru un balcon mic la oraş

Articol semnat de Laurenţia Onea, Store Communication & Interior Design Manager IKEA Pallady

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite