Pepsi reintroduce aspartamul în băuturile dietetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După marele scandal produs de studiul pe soareci privind legătura dintre îndulcitorii artificiali şi producerea cancerului, producătorul Pepsi a decis scoaterea aspartamului din reţeta originala a băuturilor dietetice.

Dacă în urmă cu un an, producătorul băuturii Pepsi a decis scoaterea aspartamului din băuturile dietetice, după ce mai multe studii au făcut legătura dintre îndulcitorii artificiali şi producerea cancerului, compania a revenit asupra deciziei.

Substanţa urmează să fie reintrodusă ca îndulcitor pentru o parte din băutirile dietetice produse de compania americană, după ce vânzările au scăzut, consumatorii cosiderând că gustul a fost schimbat şi preferând vechea reţetă de producere a băuturii.

" Consumatorii doresc diversificarea băuturilor dietetice, asa ca reîmprospătăm gama din S.U.A. pentru a oferi trei opţiuni care să satisfacă nevoile diferite şi preferinţele de gust ", a spus PepsiCo, conform abcnews.go.com

În urmă cu câţva ani, şi rivalul Coca - Cola Co a trecut prin aceeaşi situaţie, după ce numeroase ziare au publicat anunţuri cu privire la siguranţa îndulcitorilor artificiali.

Conform site-ului bigstory.ap.org, băuturile Pepsi vor fi reintroduse din toamnă pentru S.U.A, o parte din reţetele sortimentelor cu îndulcitori artificiali urmând a conţine aspartam.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite