Un pui rar de maimuță păianjen, specie pe cale de dispariție, s-a născut în Anglia. Cum arată micuțul Olive VIDEO

0
Publicat:

Un pui rar de maimuță păianjen s-a născut la Grădina Zoologică Chester, Anglia. Această specie de maimuțe este pe cale de dispariție. Nașterea lui Olive oferă speranță pentru specia de maimuțe păianjen, foarte amenințată, care este vulnerabilă la dispariție în sălbăticie.

Mai mult de 80% din populația acestei specii fiind pierdută în ultimii 50 de ani, relatează Mirror.

Puiul Olive, alături de mama sa FOTO Chester Zoo
Puiul Olive, alături de mama sa FOTO Chester Zoo

Un pui rar de maimuță păianjen s-a născut la Grădina Zoologică din Chester - și este un motiv de bucurie.

Vizitatorii pot vedea acum puiul Olive pentru prima dată de când s-a născut pe 1 decembrie 2023, alături de mama sa, Kiara. Fotografii adorabile arată cu micuțul care își îmbrățișează mama au fost făcute publice. Maimuțele păianjen sunt incredibil de periclitate și riscă să dispară cu totul. Dar zoologii de la Chester spun că nașterea lui Olive reprezintă o nouă speranță.

Amenințate de vânătoare și de comerțul ilegal cu animale sălbatice

Aceste primate fascinante sunt incredibil de agile, petrecându-și cea mai mare parte a timpului sărind între vârfurile copacilor și folosindu-și cozile pentru a se agăța cu capul în jos în timp ce caută hrană. Este fantastic să o vezi pe Kiara cum îl leagănă strâns pe puiul Olive și este atât de atentă", a spus Mark Brayshaw, care se ocupă de animalele de la grădina zoologică din Chester.

Olive se va agăța de burta mamei timp de câteva luni, înainte de a căpăta suficientă încredere pentru a începe să se ramifice pe cont propriu și să înceapă să exploreze independent, ceea ce va fi minunat de văzut. Maimuțele păianjen se confruntă cu provocări uriașe de supraviețuire în sălbăticie", a precizat Brayshaw.

Acest tip de maimuță păianjen se găsește în principal în Columbia și Panama, în America de Sud. Ele sunt amenințate de vânătoare și de comerțul ilegal cu animale sălbatice.

Oamenii de știință au creat o maimuță-himeră, „Frankenstein”, care strălucește în verde

Nașterea unei maimuțe-himeră cu degete și ochi verzi strălucitori poate suna a o creatură dintr-un film de groază, dar reprezintă o descoperire științifică majoră.

Cercetătorii din China au anunțat, în noiembrie 2023, nașterea „de mult căutată”, împărtășind imagini ale unui macac cu coadă lungă, ale cărui celule sunt făcute dintr-un embrion injectat cu alte celule distincte genetic, notează Metro.co.uk.

În mitologia greacă, himera este un monstru feminin care suflă foc, asemănător cu un leu în față, cu o capră în mijloc și cu un dragon în spate.

Celulele stem modificate pentru a străluci în verde au fost injectate într-un număr de embrioni de morulă - cei care au patru până la cinci zile - pentru a vedea dacă se înmulțesc sau nu.

Contribuția celulelor stem în diferite tipuri de țesuturi variază de la 21% la 92%, a spus echipa chineză. Cercetătorii au încercat mult timp procesul la primate, creând anterior himere de șobolani și șoareci.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite