Tendinţa iernii: jos barba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sezonul bărbaţilor bărboşi se apropie de final, potrivit tendinţelor FOTO 100beards.tumblr.com
Sezonul bărbaţilor bărboşi se apropie de final, potrivit tendinţelor FOTO 100beards.tumblr.com

Sezonul imaginii uşor neîngrijite, accentuate cu o barbă crescută câteva zile, a fost înlocuit de stilul curat, fără păr. Cel puţin aşa arată creşterea de vânzări la produsele de ras, potrivit „Daily Mail”.

După câţiva ani în care imaginea intenţionat „prăfuită” a fost în tendinţele masculine, în special în rândul categoriei de hipsteri, sezonul acesta bărbaţii trebuie să scoată la iveală gentleman-ul din ei.

Potrivit publicaţiei britanice, trendul a prins deja printre bărbaţii englezi care au început să investească mai mulţi bani în aparatele de ras şi de tuns, în instrumentele necesare unei imagini perfect curate.

Directorii de vânzări de la mai multe departamente specializate spun că trendul are legătură şi cu imaginea promovată de actori de la Hollywood precum Ben Affleck şi George Clooney. Cei doi au renunţat recent la barbă, în favoarea unei apariţii rafinate şi „lustruite”.

„Bărbaţii au tendinţa să imite imaginea pe care celebrităţile o afişează, motiv pentru care barba a fost un adevărat trend. Astăzi, îngrijirea pielii este mult mai importantă pentru ei”, a spus Sara Stern, director la Debenhams. „Lansarea recentă a produselor unisex arată că bărbaţii iau în serios îngrjirea personală”, a adăugat aceasta.

image

„Oamenii sunt animale sociale care se bazează pe aluzii subtile din expresii faciale pentru a se înţelege. Prea mult păr facial poate anula această expresie şi poate oferi senzaţia că bărbatul respectiv are ceva de ascuns sau este enigmatic”, a spus psihologul Karen Pine, de la Universitea din Hertfordshire.

„Studiile au arătat că bărbaţii cu barbă sunt văzuţi ca fiind figure paterne, dar, în acelaşi timp, barba poate îmbătrâni foarte mult. Iar femeile găsesc bărbaţii proaspăt raşi mult mai atractivi”, spune aceasta.

george clooney pe platou

Un studiu recent, realizat în Marea Britanie, a demonstrat că bărbaţii cheltuiesc lunar în jur de 100 de lire sterline pe produse de menţinere şi îngrijire. Trei din cinci britanici mărturisesc că au un ritual al îngrijirii pielii pe care îl practică zilnic.

Pe de altă parte, fotograful Jonathan Daniel Pryce, fondatorul blogului 100 Beards 100 Days, crede că nu este vorba de dispariţia bărbii, ci de îmbunătăţirea ei. „Sunt numeroase campanii şi modele care au ajuns la apogeu doar după ce au adoptat imaginea cu barbă. Ca să nu mai vorbim de numeroasele site-uri, bloguri şi pagini dedicate purtătorilor de barbă”, este de părere fotograful.

„Este o tendinţă care nu va dispărea prea curând. Am vorbit cu mulţi bărbaţi care mi-au zis că au căpătat o încredere de sine odată ce au început să poarte barbă”, a explicat el. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite