Răsturnare de situație: recordul pentru cea mai înaltă machetă a Turnului Eiffel din bețe de chibrit, acordat francezului respins inițial

0
Publicat:

O machetă a Turnului Eiffel a fost declarată oficial cea mai înaltă clădire din lume făcută din bețe de chibrit, la o zi după ce a fost exclusă de Guinness World Records (GWR), scrie BBC.

Francezul a petrecut 4.200 de ore pentru a realiza macheta. Foto Richard Plaud via Daily Mail
Francezul a petrecut 4.200 de ore pentru a realiza macheta. Foto Richard Plaud via Daily Mail

Turnul de 7,19 fusese descalificat miercuri pentru că a fost realizat din tipul greșit de bețe de chibrit.

GWR a anunțat joi că a fost prea dură la început și l-a felicitat pe pasionatul de machete Richard Plaud pentru recordul său.

Plaud, în vârstă de 47 de ani, a declarat că această săptămână a fost un „rollercoaster emoțional”.

Francezula  avut nevoie de opt ani pentru a construi macheta, care este realizată din 706.900 de bețe de chibrit și 23 de kilograme de lipici.

El a început să construiască turnul tăind vârfurile roșii, cu sulf, ale chibriturilor din comerț - dar în curând și-a dat seama că acesta ar fi un proces lung și plictisitor.

După ce a contactat producătorul, Plaud a primit kilograme de chibrituri simple din lemn și a continuat să își construiască modelul.

Richard Plaud, din Montpellier-de-Médillan, în vestul Franței, a finalizat turnul la 27 decembrie și a contactat GWR pentru a-și autentifica munca.

Ulterior, i s-a spus că a fost respins, deoarece numai chibriturile "disponibile în comerț" se calificau pentru un record - dar joi, organizația s-a răzgândit.

Mark Mckinley, de la Guinness World Records, a declarat că organizația a fost "foarte încântată că a putut să îl aprobe".

"Suntem fericiți să putem recunoaște că am fost puțin prea severi în privința tipului de chibrituri necesare în această încercare, iar încercarea lui Richard este cu adevărat uimitoare în mod oficial", a adăugat el.

Plaud speră să își expună turnul la Paris pentru Jocurile Olimpice din iulie.

Precedentul record mondial a fost deținut de Toufic Daher din Liban, care a construit un Turn Eiffel de 6,53 m în 2009.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite