Prometheus Society, organizația cu cei mai deștepți oameni din lume. Doar o persoană din 30.000 trece testele

0
Publicat:

Foarte mulți au auzit de Mensa, organizația din care fac parte cele mai inteligente 2% persoane din lume. Prometheus Society este un fel de Mensa „pe steroizi“.

Albert Einstein, etalonul geniului FOTO Profimedia
Albert Einstein, etalonul geniului FOTO Profimedia

Cele mai inteligente persone din lume fac parte din diverse organizații în care sunt admise pe baza rezultatelor obținute la teste IQ. Cea mai cunoscută dintre ele este Mensa, organizaţia oamenilor cu coeficient înalt de inteligenţă. Unicul criteriu de admitere în este obţinerea unui scor care îi poate plasa pe candidați în procentul de 2% al populaţiei cu un IQ foarte ridicat. Pentru a fi considerată un geniu, o persoană trebuie să aibă un coeficient de inteligență mai mare de 130.

Pentru a deveni membru al Mensa, candidații trebuie să demonstreze că au un coeficient de inteligență situat în partea superioară a populației (minimum 131). Acest lucru se realizează prin intermediul unui test de inteligență standardizat și recunoscut, precum testul Mensa sau testele IQ similare. Dacă un candidat obține un scor înalt la un astfel de test, este invitat să se alăture organizației și să devină membru al Mensa.

Prometheus Society, criterii dure de admitere

Prometheus Society este o organizație similară Mensa, doar că admiterea se face pe criterii mult mai restrictive. Doar 0,0003 din populația planetei poate avea un IQ atât de ridicat, ceea ce înseamnă că testele pot fi trecute de o persoană din 30.000. Spre deosebire, o persoană din 50 poate trece testele Mensa.

Prometheus Society se diferențiază de alte organizații similare, cum ar fi Mensa, prin faptul că are criterii mai dure de admitere. Pentru a deveni membru al Prometheus Society, candidații trebuie să demonstreze că au un coeficient de inteligență extrem de înalt. În general, se solicită un scor IQ de cel puțin 164 pe testele standardizate și recunoscute. 

Prometheus Society a fost fondată în anul 1982, în Statele Unite ale Americii, de către  Ronald K. Hoeflin, un filozof american, care este recunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul măsurătorii inteligenței. Dr. Hoeflin a dezvoltat mai multe teste de inteligență, inclusiv Testul de Aptitudini a lui Hoeflin.

Organizația Prometheus Society își propune să ofere un cadru în care membrii pot interacționa și se pot conecta între ei, într-un mediu în care pot fi înțeleși și acceptați în mod deplin. Prometheus Society organizează adunări, conferințe și evenimente speciale, unde membrii se pot întâlni, pot discuta și pot explora subiecte de interes comun.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite