Prințul William îl etichetează pe Regele Charles drept „incompetent” și prevede o revoluție regală când va urca pe tron

0
Publicat:

Se pare că Prințul William admiră felul cum bunica sa conducea regatul, dar crede că modul în care tatăl său o face nu se ridică la aceleași standarde.

Prințul William nu ar fi de acord cu felul în care acționează regele Charles
Prințul William nu ar fi de acord cu felul în care acționează regele Charles FOTO arhiva Adevărul

Prințul William îl consideră pe Regele Charles "incompetent" în rolul său de monarh, conform autorului Omid Scobie.

Potrivit cărții sale recent lansate, Endgame, Scobie scrie despre cum William se simte inspirat de domnia bunicii sale și emite un verdict aspru asupra modului în care regele gestionează în prezent funcția supremă, arată Daily Express.

Scobie susține că William își admiră bunica defunctă pentru cei 70 de ani pe tron și dorește să-i urmeze exemplul când îi va veni rândul.

În Endgame, o sursă apropiată Prințului de Wales afirmă că acesta îl vede pe Charles ca un Rege "de tranziție" care va "deschide drumul" pentru propria sa domnie.

Sursa a adăugat: "Deși împărtășesc pasiuni și interese similare, stilul lor de conducere este complet diferit."

Un moment de dezacord între Rege și William a fost modul în care monarhul a gestionat scandalul Prințului Andrew cu Jeffrey Epstein.

Problema Andrew

Conform cărții lui Scobie, William dorea să ia măsuri decisive în acel scandal, în timp ce regele a amânat acest lucru.

În carte, o sursă apropiată regelui este citată spunând: "Ți-ar fi greu de crezut, dar [Charles] a avut multe nopți de insomnie gândindu-se la [Andrew]."

Deși Regele încă îl susține financiar pe Andrew - care s-a retras din îndatoririle regale în 2019 - Scobie spune că acest lucru nu va continua dacă William va accede la tron.

"Deși Regele Charles nu a arătat până acum nicio intenție de a înceta definitiv sprijinul pentru fratele său răzvrătit, Andrew ar fi naiv să creadă că William îl va susține necondiționat în același mod”, scrie autorul.

"E corect să spunem că următorul rege este cel din familie care a moștenit calitatea Prințului Philip în ceea ce privește protejarea Coroanei. Până atunci, însă, Andrew rămâne un element imprevizibil care poate provoca încă daune considerabile monarhiei", se mai arată în carte.

Scobie susține, de asemenea, că William a jucat un rol puternic în privarea lui Andrew de titluri.

Deși îi admira rolul de regină, Scobie susține că prințul William a crezut că bunica sa ar fi fost "prea blândă" cu prințul Andrew.

Regina defunctă și Charles nu erau "pregătiți" să înceapă procesul la fel de repede cum ar fi dorit William.

Împreună cu secretarul său privat, William dorea să abordeze „problema Andrew” și plănuia să organizeze o întâlnire cu bunica sa și secretarul ei privat în rezidența ei de la Windsor.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite