De la munca în câmp la succesul în afaceri: Povestea românilor care vând roșii cu gust de România în Spania

0
Publicat:

Adrian și Adriana, doi români care au mers inițial să lucreze în agricultură în Spania, au ajuns acum să aibă propria lor afacere și le vând spaniolilor roșii cu gust de România, potrivit StiriDiaspora.

Adrian și Adriana. FOTO Știri Diaspora
Adrian și Adriana. FOTO Știri Diaspora

Din martie anul trecut, Adrian și Adriana au deschis în El Perelló, un magazin stradal specializat în roșii cultivate chiar de ei, dar și alte legume proaspete: A.M.A. LOS TOMATES.

Au și o tarabă în El Palmar, deschisă în weekend, unde, de asemenea, își vând producția direct clienților.

Cei doi legumicultori ajunși în Spania în 2011 fac parte din comunitatea românească stabilită în zonă. 

Am avut plăcerea de a-l cunoaște pe Adrian (...). Pe scurt, un adevărat muncitor. Adriana, soția lui, este partea frumoasă și simpatică a afacerii. (...) Când am stat de vorbă cu el ca să-mi povestească despre începuturile vieții sale profesionale în Spania, mi-am dat seama cât de nerecunoscători avem tendința de a fi cu oamenii care vin în Spania pentru a ne învăța ceva.“, notează redactorul publicației locale Valencia Plaza, citat de Știri Diaspora.

Inițial, Adrian, a lucrat la campaniile de struguri din Lleida și Barcelona. În al doilea an, a fost selectat de un antreprenor local pentru a se alătura echipei de fermieri care recoltau roșii, iar astăzi este el însuși un antreprenor valencian, cultivator de roșii și de multe alte legume pe nu mai puțin de 23 de hectare de teren pe care le administrează.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite