Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună. Avertismentul specialiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou „medicament-minune” pare să fi intrat în atenția oamenilor care vor să slăbească. Este vorba de un produs de mai puțin cinci euro care ar putea provoace o scădere în greutate de aproape 14 kilograme într-o lună. Cercetătorii avertizează că medicamentul nu este studiat.

Un nou medicament provoacă scăderea în greutate accelerată FOTO: SHUTERSTOCK
Un nou medicament provoacă scăderea în greutate accelerată FOTO: SHUTERSTOCK

Într-un articol publicat în dailymail, experții au avertizat cu privire la o alternativă mai ieftină și mult mai accesibilă la medicamentul Ozempic pentru pierderea în greutate. 

Este vorba de Zyn-o marcă de pliculețe cu aromă de nicotină care a explodat în popularitate, în special în rândul generației Z, pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la riscurile pentru sănătate ale țigărilor electronice.

„Spre deosebire de vaping, utilizatorii își obțin doza de nicotină ținând plicul în gură ca pe o bomboană. Apoi se dizolvă și intră în fluxul sanguin prin țesutul gingival, ceea ce duce la o creștere a energiei. Pe rețelele de socializare, utilizatorii prezintă o multitudine de beneficii - inclusiv pentru a-și stimula antrenamentele, a-i ține treji și chiar a îmbunătăți performanța sexuală. Unii utilizatori Zyn spun că obiceiul lor i-a ajutat și pe ei să slăbească rapid”, detaliază dailymail.

Potrivit sursei citate, un utilizator de Instagram a spus într-un videoclip care a atras până acum patru milioane de vizualizări: „Celălalt lucru pe care nu ți-l spun este că vei pierde atât de mult în greutate doar înlocuind-o pe Zyn cu orice foame”.

Un alt TikToker susține într-un clip vizionat de 80.000 de ori: „Sfârșiți prin a pierde 30 până la 50 de kilograme în trei luni” .

Avertismentul oamenilor de știință: 

Specialiștii spun că motivul pentru care produsele cu nicotină pot suprima ușor apetitul este că substanța activează neuronii din creier care controlează foamea. Nicotina poate stimula, de asemenea, arderea unui tip de grăsime care reglează temperatura corpului în condiții de frig. Dar acest lucru nu este bine studiat, iar utilizarea pungilor nu este o modalitate sigură sau eficientă de a pierde în greutate, au avertizat medicii.

Medicul Carolyn Bramante, profesor asistent de medicină la Universitatea din Minnesota, a declarat pentru Business Insider că este îngrijorată de efectele potențiale necunoscute ale pungilor de nicotină asupra inimii și vaselor de sânge. Pungile cu nicotină creează, de asemenea, o dependență ridicată, cunoscută pentru creșterea tensiunii arteriale, crescând riscul de atac de cord și accident vascular cerebral la cei vulnerabili.

Medicamentele vin cu un preț uriaș în jur de 1.000 de euro pe lună și sunt în prezent insuficiente.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite