Jazz în „Peștera Regilor”. Dimineți cu drumeții și după-amieze cu muzică, la „The Jazz Cave”, în Munții Bucegi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peștera Ialomiței, cel mai vizitat obiectiv turistic din Munții Bucegi, se va transforma, pentru trei zile, în scena unui festival aflat la început de drum, dar extrem de promițător. Este vorba de „The Jazz Cave”, eveniment la care vor concerta peste 20 de formaţii din Europa şi de peste ocean.

Jazz în „Peștera Regilor”. FOTO The Jazz Cave Festival / Facebook
Jazz în „Peștera Regilor”. FOTO The Jazz Cave Festival / Facebook

Cea de-a treia ediţie a festivalului The Jazz Cave va avea loc în perioada 16 - 18 august. Publicul va fi delectat cu muzică jazz, dar şi cu alte stiluri muzicale, iar trupele vor urca pe două scene: „Peştera Innerland” şi „Zănoaga Dreamland”.

The Jazz Cave Festival omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri susţinute de formaţii apreciate din România, Bulgaria, Albania, Azerbaidjan, Italia, Irlanda, Olanda, dar şi SUA şi Japonia.

„Peştera Ialomiţei, cu arhitectura ei naturală de cupolă, amplifică efectul muzicii, oferind o experienţă unică iubitorilor jazz-ului. Supranumită şi Peştera Regilor, este un spaţiu cunoscut încă din antichitate şi regăsit în numeroase izvoare istorice, peştera având un loc special în scrierile arheologice, geografice dar şi de explorare a folclorului românesc. Concertele vor avea loc în mijlocul zilei, iar biletele sunt disponibile pe platforma Entertix la preţul de 75 de lei pe zi şi 150 de lei pentru toate cele 3 zile. Biletul oferă acces la concerte şi la evenimentele conexe din Padina, vizitarea Peşterii Ialomiţei şi o degustare de vin”, anunță organizatorii.

Line-up-ul divers aduce împreună artişti precum Ava Trio, Yukako Yamano, Nico di Battista, Jesse Davis Quartet, Koszika & Hotshots, Noise Linguistix, Sokol Prekalori, Rain Sultanov & Shahin Novrasli, Irina Sarbu Band şi mulţi alţii.

Pe lângă concerte, publicul se poate bucura de activităţi conexe, cum ar fi expoziţiile itinerante, drumeţiile în staţiunea turistică Peştera-Padina şi sesiuni de informare şi instruire organizate de Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, iar obiectivele turistice Babele și Sfinxul, Cheile Tătarului sau Lacul Bolboci sunt accesibile oricui.

Line-up The Jazz Cave Festival 2023:

16 august, miercuri:

Peştera Innerland

13.00 – Cătălin Milea - Tetrismatic (România)

15.00 – Yukako Yamano (Japonia)

17.00 – AVA Trio (Olanda)

Zănoaga Dreamland

19.00 – Opening Theory

20.00 – Sorina Rotaru şi Alex Olteanu

21.00 - Soul Serenade

17 august, joi:

PeşteraInnerland

11.00 – Noise Linguistix (Bulgaria)

13.00 – Nico di Battista Duo (Italia)

15.00 - Groove Garden (România)

17.00 –Rain Sultanov şi Shahin Novrasli (Azerbaidjan) / Jesse Davis Trio (SUA)

Zănoaga Dreamland

19.00 - Koszika si Szasz Csaba

20.00 - Raim Sultanov si Shahin Novrasli (Azerbaijan)

21.00 – Andrei Petrache Trio

18 august, vineri

Peştera Innerland

11.00 – Aleka & Chris Guilfoyle (Irlanda)

13.00 – Koszika & Hotshots (România)

15.00 – Irina Sârbu Band (România)

17.00 – Ovi & Popfolklorica (România)

Zănoaga Dreamland

19.00 – Cristi Horia si Sorin Romanescu

20.00 – Calin Stamatoiu

21.00 – Andrei Irimia trio

Evenimentul este organizat de Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Primăria Moroeni și Carpatmontana.

Dimineți cu drumeții și după-amieze cu jazz

Peştera Ialomiţei este locul în care a fost atestat primul caz de conviețuire dintre un pustnic și un urs din ținuturile noastre, semn că aici își au locul armonia și buna înțelegere, instincte naturale regăsite și în ritmul muzicilor de jazz.

Masivul Bucegi are o formă de potcoavă deschisă spre sud, din centrul căreia izvorăște râul Ialomița. Ramurile principale ale potcoavei se întâlnesc în extremitatea nordică chiar în Vârful Omu, punctul culminant al masivului.

Unde vă puteți caza dacă mergeți la The Jazz Cave Festival?

Camping Zănoaga

„Zănoaga Dreamland”, așa cum îi spun organizatorii, se află în campingul montan Zănoaga, la câteva sute de metri de Peştera Ialomiţei, în pădure şi în vecinătatea Lacului Bolboci, un loc unde muzica va fi amplificată de cadrul natural al muntelui.

Zănoaga Dreamland nu va fi doar o scenă, ci un schimb de energie creativă şi interacţiune autentică între muzicieni şi public, în care artiştii vor include în sesiunile lor muzicale spectatorii care îşi doresc să ia parte la adevărate jam sessions. Concertele vor avea loc seara, începând cu ora 19:00 şi vor fi cu acces gratuit.

De asemenea, în zonă sunt mai multe hoteluri și pensiuni la care vă puteți caza la prețuri decente, dar și Mănăstirea Peștera Ialomiței care are posibilităţi de cazare pentru pelerini.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite