Hobby-ul inedit al reginei Elisabeta a II-a care i-a adus 100 de milioane de lire sterline. A fost transmis din generație în generație

0
Publicat:

În cei 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a fost foarte ocupată, dar, în ciuda faptului că a avut multe pe cap în calitate de șef de stat, și-a găsit timp pentru hobby-urile sale, conform Mirror.

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a a murit la 8 septembrie 2022. Foto: GettyImages (Arhivă)

Printre aceste hobby-uri, între care se numărau echitația și dansul scoțian, regretata suverană, care a murit în luna septembrie a anului trecut, la vârsta de 96 de ani, colecționa și timbre. De fapt, pasiunea ei a fost atât de mare, încât se crede că această colecție i-a adus suma impresionantă de 100 de milioane de lire sterline, grație unora dintre obiectele rare și valoroase pe care le poseda. 

Înainte de a muri, regina a colecționat timbre timp de zeci de ani, iar printre colecția sa impresionantă se numără și un timbru Mauritius, care a fost evaluat la suma impresionantă de 2 milioane de lire sterline în 2002. Timbrul poștal din 1847 este unul dintre cele mai apreciate din lume, relatează Telegraph. 

Acest timbru rar a aparținut inițial bunicului ei, regele George al V-lea, care l-a cumpărat la o licitație în 1904. El a plătit 1.450 de lire sterline pentru acesta la acea vreme, echivalentul a aproximativ 60.000 de lire sterline în prezent. Timbrul a fost expus publicului în 2002, în cadrul unei expoziții itinerante pentru a sărbători Jubileul de Aur al suveranei. 

Colecția reginei

De-a lungul anilor, se spune că regretatul monarh a strâns o colecție suficient de mare pentru a umple circa 300 de albume și 200 de casete suplimentare, care sunt depozitate într-un seif la Palatul St. James. Regina nu a început ea însăși colecția, iar acest hobby a fost transmis din generație în generație. 

Cel de-al doilea fiu al reginei Victoria, prințul Alfred, a început să colecționeze timbre în 1864. El și-a vândut colecția fratelui său, regele Edward al VII-lea, care, la rândul său, i-a dăruit-o fiului său, regele George al V-lea, iar apoi a trecut la regele George al VI-lea și apoi la regina Elisabeta a II-a. 

În momentul în care regina a preluat colecția, a decis să vândă la licitație o parte din timbrele „excedentare" și a folosit banii obținuți pentru a achiziționa altele noi. Potrivit Telegraph, exemplarele pe care le-a vândut au avut un succes uriaș în rândul cumpărătorilor în 2001, iar cele 200 de timbre vândute de ea i-au adus 750.000 de lire sterline. Ea a cheltuit 250.000 de lire sterline din suma obținută pentru un set unic de 10 Penny Blacks. 

După moartea sa, regele Charles al III-lea a intrat în posesia colecției.  

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite