Regina Elisabeta a II-a s-ar fi luptat, în secret, cu un cancer dureros în ultimul an al vieții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a ar fi avut înainte de moartea ei, pe 8 septembrie, o formă de cancer de măduvă osoasă, ale cărui simptome includ dureri osoase.

FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Afirmațiile despre lupta ei pentru sănătate au fost făcute într-o viitoare biografie a lui Gyles Brandreth numită Elizabeth: An Intimate Portrait, conform tabloidului britanic The Sun.

Certificatul ei de deces, eliberat în septembrie, a consemnat oficial cauza morții ca fiind „bătrânețe” .

Dar Brandreth a scris: „Am înțeles că regina avea o formă de mielom – cancer de măduvă osoasă – care ar explica oboseala și pierderea în greutate și aceleprobleme de mobilitatedespre care ni s-a spus adesea în ultimul an sau ceva din viața ei”.

Cel mai frecvent simptom al mielomului este durerea osoasă, mai ales la nivelul pelvisului și spatelui inferior, iar mielomul multiplu este o boală care afectează adesea persoanele în vârstăÎn prezent, nu există un remediu cunoscut, dar tratamentul – inclusiv medicamente care ajută la reglarea sistemului imunitar și medicamente care ajută la prevenirea slăbirii oaselor – poate reduce severitatea simptomelor și poate prelungi supraviețuirea pacientului cu luni sau până la doi-trei ani."

Noua carte vine după ce o altă carte-bombă. Biografia regală, serializată în Daily Mail, a dezvăluit, de asemenea, incredibilul stoicism al Reginei Elisabeta a II-a în ultimele luni ale vieții.

Regina i-ar fi spus unei angajate că era hotărâtă să se mențină ocupată, deoarece acest lucru a ajutat-o ​​să facă față morții Prințului Philip . Regina Elisabeta ar fi spus că nu vrea să cadă în capcana autocompătimirii, spunând: „Soțul meu cu siguranță nu ar fi aprobat”.

Dar s-a forțat atât de tare încât, toamna trecută, a suferit o bruscă scădere de energie și a fost sfătuită de medici să se odihnească, scrie Gyles Brandreth.

De asemenea, ea n-a ezitat să-l deposedeze pe prințul Andrew de rolul său în urma interviului în care povestește despre Jeffrey Epstein din 2019.

Un curtean de rang înalt a dezvăluit: „Regina a avut o stăpânire fermă asupra lucrurilor.

„Pentru a folosi jargonul militar, au fost doar câteva zile între idee și acțiune. A fost cerută acțiune și ea a luat-o”. Cu toate acestea, s-a lăsat fotografiată alături de prinț pentru a-și arăta sprijinul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite