Cum se prepară corect cocktailul Martini?
Cocktailul Martini este unul dintre cele mai iubite cocktailuri comandate la restaurante, baruri, hoteluri, orice locație de HoReCa. Mai jos vei găsi absolut toate informațiile despre cum se prepară această băutură, despre cum se servește aceasta în mod corect și multe altele.

Rețetele pentru Martini pot fi simple, pe bază de vermut și gin sau se poate crea un mix mai complicat folosindu-se whisky, vodka, diferite siropuri, condimente, fructe și multe altele.
Martini este un cocktail stylish deoarece modul acestuia de servire este elegant, imaginea acestuia fiind populară și în rândul celebrităților, filmelor etc.
Martini - cocktailul perfect pentru restaurantul tău
Cocktailul Martini este una dintre băuturile ce a apărut în mai multe locuri în același timp. Rețeta originală presupunea ca această băutură să fie dulce. În acest moment, martini se prepară cu gin uscat, vermut uscat și un strop de portocale bitter.
Acest tip de cocktail trebuie să fie agitat, rezultatul fiind o băutură limpede, fără cioburi de gheață.
Cum se prepară un cocktail Martini?
Pentru a pregăti un cocktail Martini avem nevoie de 21/2 uncii de gin, ½ uncie vermur uscat, un strop bitter de portocală și pentru garnitură, răsucire de lămâie.
Primul pas este de a adăuga ginul, vermutul uscat și bitterul de portocale într-un pahar cu gheață. Se amestecă până se răcește și se strecoară într-un pahar de cocktail. La sfârșit se ornează cu o răsucire de lămâie.
Martini este un cocktail stylish deoarece modul acestuia de servire este elegant, imaginea acestuia fiind populară și în rândul celebrităților, filmelor etc.
Cum se prepară Martini în alte restaurante?
Există mai multe rețete pentru prepararea unui cocktail martini. Majoritatea restaurantelor optează pentru rețeta clasică, pe care o găsești mai sus, deoarece doresc să ofere un gust cât mai savuros.
Unul dintre cele mai importante aspecte legate de prepararea unui cocktail martini într-un restaurant este faptul că barmanul trebuie să aibă toate ustensilele necesare.
Printre toate ustensilele de care are nevoie se numără și jigger, acesta fiind folosit ca unitate de măsură în bar. Măsurătorile de bar au diferite dimensiuni, acestea fiind folosite la realizarea băuturilor alcoolice sau non-alcoolice.
Mai sunt disponibile rețetele de Dirty Martini care se poate face cu vodka, Porn Star Martini la care se adaugă fructul pasiunii, vodkă infuzată cu vanilie, lichior, șampanie sau Prosecco, Vesper Dry Martini unde se pune vodka, gin și Lillet Blanc, Limoncello Martini cu vodka și lămâie, Limoncello și suc de lămâie și Espresso Martini care se prepară cu vodka, lichior de cafea și espresso proaspăt preparat.

Pahare Martini- Pe lângă gustul perfect pe care trebuie să îl aibă un cocktail Martini, și servirea acestuia joacă un rol foarte important. Un magazin de specialitate ține cont de acest lucru, iar tocmai din acest motiv poți găsi pahare special concepute pentru prezentarea și servirea acestui tip de cocktail.
Paharele pentru Martini au formă de triunghi cu o tulpină lungă. De asemenea, acestea se pot folosi și pentru Manhattans, metropolitans sau gimlets, adică mixuri de gin și lime.