Cum să eviţi moda penibilă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regula de aur a Sărbătorilor: decoraţiunile rămân în bradul de Crăciun, iar tu te fereşti de orice combinaţii şi haine care te pot transforma într-un personaj din desene animate.

Tendinţele ultimilor ani au transformat perioada de dinaintea Sărbătorilor
într-o chemare la viaţă a tuturor creaturilor şi personajelor care au legătură cu Crăciunul. De la bine-cunoscutele Crăciuniţe până la Grinch, care a furat Crăciunul, dar şi inimile multora dintre telespectatori, moda străzii este populată de indivizi cu coarne de ren şi creaturi magice. Este perioada când publicaţiile de modă şi site-urile de specialitate se concentrează să-şi sfătuiască cititorii cum să nu se îmbrace.

Nu lua totul în serios. Dar nici în glumă
Sfaturi de bun-simţ precum „Nu purta decoraţiile de Crăciun pe post de haine“ par hilare, dar justificate. „Beteală în loc de curea, globuleţe în loc de cercei, un şir de fulgi de zăpadă în locul unui colier. Te păcăleşti şi nu are sens. Păstrează-le pentru bradul de Crăciun“, spune Paula Joye, editor lifestyle la www.smh.com.au.

„Ce se întâmplă cu oamenii la petrecerile de Crăciun de la birou? Pare că-şi pierd minţile, alături de tot simţul lor estetic. Pălării festive, fuste scurte, extrem de scurte, cravate care cântă colinde sunt doar câteva dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le faci lângă oamenii care deţin viitorul carierei tale. Există nişte porunci în modă, un decalog estetic, şi dacă eşti deştept, nu te dezici vreodată de la ele“, spunea într-o notă amuzantă Joye.

Petrecerea de la birou este doar una dintre situaţiile cu un risc ridicat de pericol vestimentar. Nici Sărbătorile petrecute în familie nu sunt ferite de dezastre vestimentare, vezi puloverele cu tematică, împodobite cu reni sau Moş Crăciuni cu figuri dubioase.

Pulovărul de iarnă, mereu un eşec
În materie de pulovere de iarnă, apogeul este atins de cele înzestrate cu leduri, devenind ele însele o sărbătoare. În aceeaşi categorie intră şi cravatele care colindă şi în general orice piesă vestimentară înzestrată cu merite nefireşti. Purtate ironic sau nu, menite să fie o glumă sau nu, puloverele tematice au acel ceva care le introduce în categoria pieselor la graniţa incertă a stilului vestimentar. Când Colin Firth a purtat un pulovăr cu reni, în filmul „Jurnalul lui Bridget Jones“, nu era ironic, dar momentul s-a transformat într-o captură foto pe care Google a inde­xat-o într-o notă cât se poate de ironică. 

image

Aşa cum nici combinaţiile de roşu cu alb nu sunt deloc ironice şi pe lista recomandărilor ale ţinutelor de care să te fereşti. Mai ales dacă vin alături de un decolteu adânc. Crăciuniţele, atât de des întâlnite în această perioadă în toate mallurile, barurile şi locurile unde promoteriţele împânzesc zona, nu sunt genul de personaje demne de imitat, stilistic cel puţin. Machiajul strident, părul tapat şi decolteul generos vor duce cu gândul la multe personaje, mai puţin la doamna lui Moş Crăciun.

În ciuda tuturor avertismentelor oferite, recomandările se încheie într-o notă optimistă, cum este şi cazul. „Nu trebuie să iei totul în serios. Este sezonul să fii vesel şi bine dispus, dar nu uita, Moş Crăciun veghează din costumul pe care Tom Ford i l-a făcut“, încheie într-o notă ironică Paula Joye. 

Şapte lucruri de care să te fereşti

Site-ul inventorspot.com a realizat un top al pieselor vestimentare care au devenit hit în fiecare iarnă. Deşi iniţial aparţineau personajelor din filme sau chiar de poveste, astăzi pot fi văzute pe stradă, purtate în spiritul Crăciunului şi al Sărbătorilor, dar asta nu le face mai puţin
ridicole.

Cravate cu model de Crăciun
Există atâtea modele şi imprimeuri de cravate încât motivele de iarnă chiar nu-şi mai aveau locul. Cravata este un simbol al masculinităţii şi, dacă vrei să rămână aşa, renunţă la imitaţiile enervante imprimate cu reni.

cravata craciun

Şapca ,,Da, mama! Îmi place pulovărul“
Această pălărie reuşeşte să creeze un impact puternic prin însăşi mesajul ei. Uneori, lumea modei critică puloverele cu o tematică de Crăciun, alteori ele devin daruri de la cei care au cu adevărat speranţa că le vei adora.

mariah carey

Fesul de Moş Crăciun

Căciula roşie cu bandă albă, de Moş Crăciun, reprezintă o altă investiţie eşuată. Piesa esenţială în garderoba Moşului nu trebuie să aibă aceeaşi importanţă în şifonierul... nimănui. De aceea se cheamă căciula lui Moş Crăciun. Ceea ce a început iniţial ca o glumă a căpătat alte conotaţii cu timpul, ajungând să fie una dintre piesele-cheie ale sezonului, deşi nu este nimic esenţial în ceea ce o priveşte. 

Rochia pomului de Crăciun

Să porţi o rochie cu inspiraţii din natură este o tendinţă pe care o putem înţelege, dar transformarea unei ţinute într-un pom de Crăciun este cu totul altă poveste.

Borseta ,,credinţei“

Utilă în ceea ce priveşte păstrarea cheilor, portofelului şi a telefonului mobil, borseta cu tematică de Crăciun nu corespunde cerinţelor bunului-simţ estetic.

Pulovărul Moşului
Stilatul costum al Moşului este potrivit pentru serbările celor mici, dar pulovărul împreună cu centură neagră nu vă va aduce succesul sezonul acesta. Sau în altul.

Şosetele de Crăciun
Cât timp sunt la vedere, nu se mai numesc piese de lenjerie intimă. Şi cât timp toată povestea Crăciunului este imprimată pe ele, ne declarăm complet neinteresaţi.

pulovar craciun
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite