Cum s-a schimbat viața unui tânăr după ce a câștigat la loto: „Am devenit milionar la 21 de ani. Uneori mă simțeam ca un bancomat ambulant”

0
Publicat:

Un tânăr a relatat cum i s-a schimbat viața după ce a câștigat o sumă uriașă la loto, când lucra într-o benzinărie, la 21 de ani.

Bilete Powerball. FOTO Arhivă.
Bilete Powerball. FOTO Arhivă.


Tim Schultz a trecut la facultate și s-a pensionat imediat, dar unele dintre relațiile lui au avut de suferit.

El a spus că banii nu îți cumpără fericirea, dar îți pot câștiga timp, oportunități și pot reduce stresul.

"Cu câteva luni înainte de a câștiga jackpotul Powerball de 28 de milioane de dolari, am avut un vis viu pe care îl câștigasem deja. S-a simțit atât de real încât m-a convins că se va întâmpla. Era 1999 și eram însoțitor de benzinărie, studiind cu jumătate de normă la o universitate de arte liberale din Iowa. Locuiam în subsolul părinților mei, făcând salariul minim.

Am început să joc la loterie o dată sau de două ori pe săptămână, cumpărând un singur bilet. Am vizualizat câștigul și le-am spus oamenilor despre asta. Ei au spus: „Ei bine, dacă cineva va câștiga, vei câștiga" a spus tânărul pentru businessinsider.com.

"Dintr-o dată eram pensionar la 21 de ani"

"Întotdeauna mi-am imaginat ce aș face dacă aș câștiga vreodată: să-mi plătesc datorii și să fac facultatea, dar nu m-am gândit niciodată cum mi-ar schimba viața. Dintr-o dată, trecusem de la însoțitor de benzinărie la pensionar la 21 de ani. Simțeam că ținem în mână o baghetă magică. Totul a fost posibil, dar am vrut să fiu și responsabil financiar", a continuat tânărul.

Acesta mărturisește că a investit mai ales în acțiuni, obligațiuni și fonduri mutuale cu banii mei. Și -a ajutat familia, și-a cumpărat vehicule și m călătorit. S-a întors la facultate pentru a studia jurnalismul.

"Când câștigi la loterie, oamenii nu văd banii ca pe ceva pe care i-ai câștigat. Un membru al familiei mi-a spus în mod explicit că am câștigat ceva degeaba câștigând la loterie și că ar trebui să le dau în continuare bani lor și altora. A trebuit să învăț să spun nu pentru a rămâne responsabil din punct de vedere fizic. Când am pus piciorul jos, mi-a deteriorat relațiile cu unii membri ai familiei pe care i-am iubit foarte mult", adaugă el.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite