Contabilul care a dat cifrele pe magie. La 25 de ani a impresionat la „Românii au talent” FOTO

0
Publicat:

Marius Neagu a renunțat la jobul care îi oferea siguranță financiară pentru a oferi momente emoționante celor care asistă la numerele sale de magie, în spatele cărora există întotdeauna o poveste din viața lui personală sau a celor care participă.

Marius în timpul unuia dintre numerele sale de magie FOTO arhiva personală
Marius în timpul unuia dintre numerele sale de magie FOTO arhiva personală

Marius Neagu (25 de ani) a lucrat timp de câțiva ani în industria media, unde a fost contabil, după ce a absolvit Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București, specializarea matematică-informatică. A fost cucerit iremediabil încă din timpul liceului de magie, când a luat pentru prima dată contact cu acest domeniu.

„Atunci era doar un hobby și atât”, a declarat tânărul pentru „Adevărul”.

Magia a rămas în plan secundar și în perioada în care a lucrat. Era ceva ce făcea doar la ieșirile cu prietenii, dar încet, încet a dedicat din ce în ce mai mult timp acestei pasiuni din dorința de a aprofunda tot ce ține de această artă.

„Am ajuns în punctul în care m-am întrebat cum pot să fac ce îmi place și să și trăiesc din asta. Asta până într-o zi în care am realizat că dacă nu mă urc acum în trenul ăsta, nu se mai întoarce”, mărturisește Marius. Numerele sale de magie au în centru cărțile de joc.

„Oricând ai o pereche de cărți la tine și poți să începi magia”, explică tânărul. Dintotdeauna și-a dorit să aibă propriul show, iar visul său a devenit realitate în urmă cu un an. A vrut să iasă din tiparul clasic al magicienilor cunoscuți de toată lumea, cu porumbei și iepuri scoși din joben.

„Magia nu este doar despre asta. Eu m-am dus către latura emoțională, pentru a conecta oamenii între ei și a le aduce bucurie. Am vrut să le arăt că există și o altfel de magie”, spune Marius.

Povestea alegerilor în viață la „Românii au talent”

Ceea ce face speciale numerele sale de magie este că în spatele fiecăruia dintre ele se ascunde o poveste din viața lui personală sau a celor care asistă la show-urile sale. „Mi se întâmplă de multe ori să am spectatori care plâng, dar rezonează profund cu povestea pe care o spun”, povestește tânărul magician.

Așa s-a întâmplat la cunoscutul show „Românii au talent”, unde jurații au fost rugați de Marius să aleagă o medalie (aur, bronz, argint) și apoi să se gândească fiecare la un număr. La final au descoperit cu surprindere că pe fiecare medalie era atașat un sticker, sub care erau exact numerele pe care și le imaginaseră.

Numărul de magie de la „Românii au talent” FOTO arhiva personală
Numărul de magie de la „Românii au talent” FOTO arhiva personală

„Am plecat de la ideea de alegeri pe care le facem în viață. Fix cu două luni înainte de acel moment îmi dădusem demisia de la job. Numărul de magie a fost despre asta, despre acea alegere care m-a adus în fața lor”, explică Marius povestea care a stat în spatele numărului său de magie.  

Moment emoționant la un botez

O pereche de tineri a izbucnit în lacrimi la botezul propriului copil după numărul de magie al lui Marius. Magicianul le-a cerut să extragă mai multe cărți de joc din două pachete, care simbolizau drumurile lor în viață. Fiecare carte de joc pe care au pus-o pe masă reprezenta câte un pas pe care îl făcuseră unul către celălalt.

Tânărul tătic a plâns la momentul de magie oferit de Marius FOTO arhiva personală
Tânărul tătic a plâns la momentul de magie oferit de Marius FOTO arhiva personală

La un moment dat, drumurile lor s-au intersectat, iar ei s-au oprit și au selectat cărțile dorite. La final au întors restul cărților de joc din pachete și au constatat că toate erau goale, în timp ce pe cărțile de joc pe care le selectaseră erau scrise literele care formau exact numele ales pentru micuț.

Cărțile extrase de cei doi tineri din pachete FOTO arhiva personală
Cărțile extrase de cei doi tineri din pachete FOTO arhiva personală

Momentul a fost extrem de intens, dovadă că a fost pentru prima oară când Marius a plâns la unul din numerele sale de magie.

Număr de magie în aeroport

Marius a avut parte și de un moment amuzant pe aeroportul din Oradea, unde ofițerii de la securitate nu înțelegeau de ce are așa multe cărți de joc în bagaje. „Le-am spus: <<ce vedeți este o iluzie>>. Mi-au replicat: <<cum adică? Spui că nu vedem bine? Ia vino încoace>>”, povestește râzând Marius.

Participanții rămân de multe ori mască la numerele de magie oferite de Marius FOTO arhiva personală
Participanții rămân de multe ori mască la numerele de magie oferite de Marius FOTO arhiva personală

L-au dus într-o încăpere, unde a pus în scenă câteva numere de magie, ca să le dovedească că este cu adevărat magician, așa cum susținea. Ofițerilor nu le venea să creadă ce poate face cu cărțile de joc, dar și că au dat peste un magician autentic, așa cum văzuseră doar în show-uri și filme.

Invitat la petrecerea de Haloween unde era așteptat Elon Musk

În octombrie 2022, de Halloween, Marius a oferit mai multe momente de magie la castelul Bran, unde mai multe publicaţii din România anunțaseră că Elon Musk ar fi urmat să participe împreună cu mai multe celebrități importante. Miliardarul nu a venit, după cum se știe, dar tânărul a impresionat cu numerele sale de magie.

„M-a marcat acel eveniment. Am fost într-o conjuctură la care nu aș fi visat vreodată că voi ajunge. Mi-a luat mult timp să mă liniștesc pentru ce urma să se întâmple. Eram foarte entuziasmat”, povestește Marius despre un eveniment de anvergură de care auzise la televizor și la care până la urmă a fost invitat și a strălucit.

„Medaliile sunt pentru cei care nu renunță la visurile lor”

Acum are odată pe lună propriul show de magie în București și crede că românii sunt încă neîncrezători în a participa la astfel de evenimente.

„Ca în orice domeniu, sunt oameni care își respectă și își fac bine meseria, dar sunt și alții care doar denigrează. Atunci este foarte greu ca un om care a avut o experiență neplăcută cu un magician să îi acorde altuia mai bine pregătit șansa de a-i demonstra că se poate și altfel”, spune Marius cu regret.

GALERIE FOTO MARIUS NEAGU

Este însă optimist, mai ales când se gândește că sunt din ce în ce mai mulți conaționali care se bucură autentic la numerele sale de magie și îi încurajează pe toți cei care au o pasiune, să o urmeze.

„Nu contează că o faceți cu ochii închiși sau deschiși, îndrăzniți să visați! Este singurul lucru pe care nimeni nu ni-l poate lua vreodată. Și nu uitați- decât să aveți parte de o victorie mincinoasă, mai bine de o înfrângere cu sens. Dar știți de ce?! Pentru că medaliile nu sunt doar pentru campioni, ci pentru toți cei care nu renunță să lupte pentru visul lor”, este mesajul lui Marius pentru toți cei care vor să își urmeze visurile.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite