Articol publicitar

Cât te costă să mergi într-o vacanță în Las Vegas în 2023

Publicat:

Tărâmul distracției non stop, locul unde visele devin realitate cel puțin pe termen scurt, Las Vegas are o aură aproape fantastică, fiind invariabil asociat cu mirajul câștigurilor la jocuri de noroc și cu divertisment epic, momente memorabile, aventuri departe de rutina zilnică, de viața obișnuită a oamenilor.

image

Înființat în 1905, colocvial numit doar „Vegas”, Las Vegas este cel mai mare oraș din statul Nevada al Statelor Unite ale Americii și capitala comitatului Clark. Este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, aducând câștiguri economice fabuloase economiei SUA tocmai prin activitățile legate de cazinouri și tot ceea ce este asociat acestui tip de distracție.

Cum poți obține viza turistică pentru SUA și care este costul

Ca român, poți călători în Statele Unite ale Americii, deci implicit în Las Vegas, Nevada, doar dacă primești viza turistică din partea SUA. În calitate de solicitant de viză, trebuie să demonstrezi (în cadrul unui interviu și oferind documente specifice) faptul că îndeplinești toate criteriile pentru a obține tipul de viză pe care îl soliciți. În prezent, valoarea taxei de solicitare a vizei pentru turism este de 160 USD.

Ce buget ar trebui să ai pentru biletele de avion

Cel mai bine este să rezervi zborurile din timp, folosind motoare de căutare online, pe platforme web specializate în vânzarea de bilete de avion, care compară ofertele. Analizând datele disponibile pentru 2023, se observă că cele mai ieftine zboruri dus-întors pe ruta București - Las Vegas se situează în intervalul de preț 600 - 800 de euro. Astfel de bilete se pot identifica aproape în fiecare lună din anul 2023, conform datelor disponibile la momentul redactării acestui articol.

Spre exemplu, dacă dorești să îți planifici vacanța în Las Vegas pentru luna iunie 2023, ai putea alege să pleci pe data de 5 și să te întorci pe data de 12. O săptămână de călătorie ar fi probabil suficient pentru a te bucura de tot ceea ce oferă Las Vegas și eventual de alte idei de distracție din împrejurimi. Costul pentru cele mai ieftine bilete este de 749 de euro, la care se pot adăuga alte taxe ale platformei de rezervări.

O astfel de variantă considerată ieftină are și compromisuri: vei face 2 escale cu destul de mare durată de așteptare, atât la dus, cât și la întors. În total, zborurile de dus durează aproximativ 24 de ore, iar la întors călătoria cu avionul va dura aproape 30 de euro, cu tot cu timpul de tranzit și așteptare în aeroporturi, în cadrul escalelor. Variantele mai rapide, dar tot cu escale, costă câteva sute de euro în plus. În funcție de datele pe care le alegi și de alte opțiuni, prețul ar putea fi mai mare.

Bugetul pentru distracție, poate cel mai relevant

Ai văzut adesea Las Vegas în filme și seriale, inclusiv filme cu și despre jafurile de la cazinourile din Vegas, așa cum este celebra producție Ocean’s Eleven. În Las Vegas există o industrie colosală a divertismentului și toată lumea care ajunge acolo vrea să se bucure din plin de aceste facilități. Poți căuta ghiduri online de călătorie, cu sfaturi la zi cu privire la opțiuni, evenimente, prețuri. Vei dori probabil să joci la ruleta, blackjack sau la jocurile de pacanele, să asiști la spectacole de cabaret, să te distrezi din plin.

Bugetul pentru distracție poate fi mai mare decât bugetul pentru transport și cazare, totul depinde de opțiunile personale. Poți să cheltuiești sume minime, dar atmosfera de Vegas te va atrage probabil să guști din toate formele de distracție, iar costurile nu sunt deloc de neglijat. De la sute de dolari la mii de dolari sau mai mult, există variante pentru orice preferință.

Cât costă cazarea în Las Vegas

Luând ca reper datele de călătorie propuse mai sus, ar fi necesare 6 nopți de cazare. O cameră dublă la hotel în Las Vegas poate fi rezervată online la preț de 100 - 200 euro / noapte, dacă alegi variante prestigioase din inima orașului. Dacă în schimb cauți cel mai mic preț, ai putea să te cazezi la puțin peste 50 euro / noapte (pentru 1-2 persoane), la câțiva kilometri de zona zero din Las Vegas.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite