Lituania suspendă şi ea ratificarea ACTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ACTA a coborât generaţia Facebook în stradă
ACTA a coborât generaţia Facebook în stradă

Lituania a decis să suspende procesul de ratificare a Acordului Internaţional Anti-Contrafacere, ACTA, lista ţărilor europene care se retrag crescând de la o zi la alta.

„Am stabilit că ACTA nu va fi propus spre ratificare în grabă. Vor fi consultări. După ce dezbaterile au devenit din ce în ce mai aprinse, simt nevoia să discut această problemă cu instituţiile şi cu cetăţenii", a declarat Ministrul de Justiţie lituanian, Remigijus Simasius pentru AFP.

De asemenea, şi ministrul de externe lituanian, care a susţinut în prealabil ACTA, a declarat că e nevoie de mai multe discuţii. „Sunt diverse interpretări, iar unii spun că ar limita drepturile. Pentru a clarifica acestă chestiune, discuţiile sunt necesare", a declarat Egidijus Meilunas.

Şi lituanienii au protestat sâmbătă împotriva tratatului. 600 de cetăţeni au ieşit pe străzile din Vilnius, chiar dacă temperaturile erau de -16 grade Celsius.

Astfel, după ce ieri Bulgaria a decis să suspende procesul de ratificare, Lituania devine o nouă ţară din Uniunea Europeană care acceptă că este nevoie de o dezbatere publică serioasă asupra subiectului. De asemenea, Germania şi Slovacia au decis să „îngheţe" orice negociere asupra ACTA, deşi cele două ţări nu semnaseră acordul de la Tokio.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite