La ce vârstă a murit cel mai bătrân bărbat din lume şi care susţinea că e secretul longevităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chitetsu Watanabe a luptat în Al Doilea Război Mondial, iar în februarie 2020 a fost desemnat cel mai vârstnic bărbat din lume
Chitetsu Watanabe a luptat în Al Doilea Război Mondial, iar în februarie 2020 a fost desemnat cel mai vârstnic bărbat din lume

Născut pe 5 martie 1907, Chitetsu Watanabe locuia într-un centru de îngrijiri şi a murit pe 23 februarie, la doar 11 zile după ce a primit un certificat oficial cu titulatura de cel mai în vârstă bărbat de la Guinness World Records.

Japonezul în vârstă de 112 ani, desemnat pe 12 februarie drept cel mai vârstnic bărbat din lume, a murit, potrivit news.ro.

Chitetsu Watanabe, care locuia în oraşul Joetsu, din centrul Japoniei, a murit duminică, a anunţat Kyodo News. 

Într-un interviu acordat anul trecut, Watanabe a spus că secretul longevităţii sale este faptul că „zâmbeşte des şi nu se enervează“. 

După ce a absolvit studii de agricultură, Watanabe s-a mutat în Taiwan pentru a lucra la o companie japoneză de zahăr, apoi a fost angajat al statului japonez, în domeniul agriculturii. După 18 ani, el a luptat în armata japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Watanabe s-a întors după război în Niigata, oraşul natal, unde a fost funcţionar public până la pensionare.  

Japonezul a fost pasionat de grădinărit şi şi-a crescut propriile fructe şi legume până la vârsta de 104 ani. 

El avea cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi o stră-strănepoată. 

Cea mai în vârstă persoană în viaţă, Kane Tanaka, trăieşte tot în Japonia. Ea şi-a aniversat cei 117 ani în ianuarie. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite