La 37 de ani are 38 de copii: povestea incredibilă a tinerei măritate forţat la 12 ani

0
0
La 37 de ani, Mariam Nabatanzi are 38 de copii.
La 37 de ani, Mariam Nabatanzi are 38 de copii.

Are 37 de ani, 38 de copii şi o poveste demnă de un scenariu cinematografic. S-a măritat la 12 ani, după ce a scăpat de la moartea plănuită chiar de mama sa, prima naştere având-o la 13 ani. Femeia şi-a adus pe lume majoritatea copiilor acasă.

Mariam Nabatanzi locuieşte în Kabimbiri, un sat situat la aproximativ 50 de kilometri nord-est de capitala Kampala. Are şase perechi de gemeni, patru de tripleţi, trei de cvadrupli şi alte două naşteri. Zece sunt fete, iar restul băieţi. Cel mai mare are 23 de ani, iar cel mai mic doar patru luni, scrie Daily Monitor.

Dornică să-şi spună povestea, femeie începe prin a vorbi despre experienţele traumatizante prin care a trecut. S-a măritat la 12 ani, după ce a scăpat ca prin urechile acului de la moarte: mama ei vitregă a pisat sticlă pe care a pus-o în mâncarea pe care o pregătise copiilor. Din fericire, Mariam nu era acasă, dar ceilalţi trei fraţi ai săi au murit.

A fost măritată forţat la 12 ani

Nabatanzi Mariam se întristează când îşi aminteşte de prima căsătorie. În 1993, s-a măritat cu un bărbat de 40 de ani. „Nu ştiam că aveau de gând să mă căsătorească. Au venit la noi şi i-au adus câteva lucruri tatălui meu. Când a venit vremea să plece, m-am gândit că o conduc pe mătuşa mea, dar când am ajuns la uşă, m-a dat bărbatului.“

Fiind atât de tânără, s-a adaptat foarte greu vieţii de familie. „Soţul meu a fost poligam, cu mulţi copii din relaţiile anterioare pe care trebuia să îi îngrijesc pentru că mamele lor erau împrăştiate peste tot. Este violent şi m-ar bate cu orice ocazie, chiar şi atunci când doar simplele mele sugestii nu-i sunt plac“, povesteşte ea.

Se luptă să ofere hrană copiilor

Femeia a născut pentru prima dată la vârsta de 13 ani. Acum luptă din greu să îşi poată hrăni toţi copiii, mai ales că tatăl acestora nu îi susţine financiar. Cumpără zilnic 10 kilograme de mălai, patru kilograme de zahăr, trei săpunuri şi are nevoie de 15 bidoane de apă. Pentru a-şi putea întreţine copiii, vinde plante medicinale. „Dumnezeu a fost bun cu mine pentru că nu au rămas nicio zi fără mâncare“, spune femeia.

Nabatanzi spune că soţul ei pleacă şi câte un an, iar când trece pe acasă se strecoară noaptea târziu şi pleacă foarte devreme dimineaţa. „Am suportat aceste umilinţe pentru că mătuşa mea m-a sfătuit să îmi păstrez familia şi să-mi pun copiii pe primul plan. M-a sfătuit să îmi cresc copiii cu un alt tată“.

Copiii vor să devină doctori, profesori sau avocaţi

„Sper că voi reuşi să-mi susţin toţi copiii pentru a putea merge la şcoală pentru că ei au aspiraţii mari. Vor să devină doctori, profesori sau avocaţi. Vreau să-i ajut să-şi împlinească visurile, pentru că eu nu am reuşit“, a mai spus femeia. Unul dintre copii are certificat de asistent medical, iar celălalt în construcţii, dar nu şi-au găsit încă locuri de muncă.

Acum politicienii din zona respectivă vor să strângă fonduri pentru a ajuta numeroasa familie.

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite