Imaginea virală cu zeci de lilieci vânduţi într-o piaţă umedă din Indonezia în plină pandemie de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pieţele umede sunt încă deschise în Indonezia FOTO Daily Mail
Pieţele umede sunt încă deschise în Indonezia FOTO Daily Mail

În piaţa Tomohon din Indonezia încă se vând lilieci pentru consum, în plină pandemie de coronavirus, iar mai mulţi experţi în sănătate publică au criticat acest obicei.

Liliecii sunt purtători de diverşi patogeni, inclusiv virusuri. Ar exista chiar raporte conform cărora autorităţile locale ar fi găsit un alt tip de coronavirus, faţă de cel din China, în piaţa din Tomohon, în 2018.

Din informaţii cunoscute până acum, pandemia de coronavirus a început dintr-o piaţă „umedă de fructe de mare, de la un liliac. Acest virus a omorât peste 200.000 de oameni, a afectat grav economia globală şi a creat o criză de sănătate publică fără precedent în lumea modernă.

Experţii spun că oamenii au exploatat culinar foarte mult lumea naturală, ceea ce a dus ca bolile transmise de la animale să crească de 4 ori în ultimii 50 de ani, potrivit Daily Mail.

În piaţa Tomohon din Indonezia, pe 28 martie, încă se vindeau lilieci, câini şi şobolani pentru consum.

Înaintea pandemiei, aceasta era o problemă ce viza drepturile animalelor, însă acum, este mai mult de atât. Experţii atrag atenţia că trebuie să se ia măsuri legale în aceste pieţe umede.

Pieţele umedie sunt încă deschise în Indonezia FOTO Daily Mail

image

via Daily Mail 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite