FOTO Dragostea în vremea pandemiei: poveştile emoţionante ale unor cupluri surprinse la graniţele dintre ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natascha Dematteis şi Micha Roth s-au întâlnit la graniţa Kreuzlingen-Konstanz FOTO Noele Illien
Natascha Dematteis şi Micha Roth s-au întâlnit la graniţa Kreuzlingen-Konstanz FOTO Noele Illien

Odată cu impunerea restricţiilor de călătorie impuse de ţări din cauza situaţiei de criză cauzate de Covid-19, câteva cupluri separate au fost surprinse întâlnindu-se la graniţele închise

În eforturile de a încetini răspândirea coronavirusului, guvernele au lăsat câteva cupluri separate şi au generat incertitudine în legătura cu momentul când vor fi din nou împreună, scrie BBC

Unul din cuplurile care îşi arată sentimentele din graniţe diferite este format din Karsten Tüchsen Hansen, din Germania, în vârstă de 89 de ani, şi Inga Rasmussen, de 85 de ani, din Danemarca. De când s-au îndrăgostit, în urmă cu doi ani, perechea de văduvi a petrecut majoritatea timpului împreună, Rasmussen obişnuind să îşi petreacă nopţile acasă la Hansen, la 15 km distanţă, în Süderlügum. Ei au luat decizia grea de a intra în carantină separaţi, fiecare dorindu-şi să fie aproape de familiile lor.

Odată cu închiderea graniţelor dintre Germania şi Danemarca din data de 14 martie, cei doi au continuat să se vadă zilnic. Întalnirea de la bariera care îi desparte se petrece în oraşul Aventoft, unde cei doi au scaune, cafea şi ocazional schnapps, şi stau de vorbă, „între 15.00 şi 17.00 indiferent de vreme“. Duminica se întâlnesc puţin mai devreme pentru a lua prânzul făcut de Rasmussen. 

„Nu am crezut vreodată că voi iubi aşa la 89 de ani“, a mărturisit Karsten Tüchsen Hansen.

image

Karsten Tüchsen Hansen şi Inga Rasmussen sunt împreună de doi ani FOTO BBC/Reuters/Fabian Bimmer

Graniţa dintre Konstanz şi Kreuzlingen a văzut poveştile a peste 100 de cupluri într-un singur weekend

Oportunitatea unei întâlniri romantice faţă în faţă nu a atras doar localnicii la graniţa Kreuzlingen-Konstanz. Mulţi călătoresc de mai departe, precum Natascha Dematteis, care a condus mai mult de o oră pentru a sta la 2 m de Micha Roth, care locuieşte în Konstanz. Cei doi s-au cunoscut pe internet şi voiau să se întâlnească fizic, dar restricţiile de călătorie nu au mai făcut posibil acest lucru. Dematteis a spus că întâlnirea de la graniţă a fost singura modalitate de a vedea dacă chimia lor e la fel de puternică în realitate, cum era în mediul online.  

image

Un cuplu, la graniţa dintre Germania şi Elveţia FOTO BBC/Noele Illien

Un alt cuplu care experimentează dragostea la distanţă este format din Andrea Rohde şi partenerul ei de mai bine de un deceniu, Markus Brassel. Rohde locuieşte în oraşul Konstanz din sudul Germaniei, în timp ce Brassel locuieşte la câţiva kilometri distanţă, în satul elveţian Tägerwilen. În mod normal, îi desparte o plimbare de 10 minute cu maşina, dar odată cu închiderea graniţelor dintre Germania şi Elveţia din 16 martie, scurta călătorie a devenit imposibilă.

Totuşi, Rohde şi Brassel au găsit o cale să se vadă unul pe celălalt. De mai multe ori pe săptămână, ei merg la graniţa dintre Germania şi Elveţia, ce desparte oraşele Konstanz şi Kreuzlingen, pentru a se vedea faţă-n faţă prin gardul instalat.

Rohde spune că discuţiile pe Skype nu se compară cu faptul de a-şi avea iubitul în faţa ei: „E pur şi simplu altceva, chiar dacă ne despart doi metri“.

image

Întâlnirile îi permit lui Rohde să se întâlnească cu animalul de companie al cuplului, un câine în vârstă de 7 ani FOTO BBC/Noele Illien

Rohde şi Brassel nu sunt singurii. Mai exact, într-un weekend recent, mai mult de 100 de cupluri, despărţiţi între Elveţia şi Germania, au mers până la graniţa dintre Konstanz şi Kreuzlingen pentru a fi mai aproape decât le permite situaţia în acest moment. 

Thomas Niederberger, primarul oraşului Kreuzlingen, a explicat cum cele două oraşe au devenit simbolic unul şi acelaşi: „Se simte ca un oraş mai mare“.

La început a fost instalat un gard înalt, ce permitea îmbrăţişări şi săruturi, în timp ce oamenii se aflau în ţări diferite. Mai recent, a fost amenajat un al doilea gard, paralel cu primul, pentru a păstra o distanţă sigură între aceste întâlniri.

   

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite