FOTO Cum încearcă un tânăr să-i ajute pe oamenii străzii: gestul unui frizer a înduioşat o lume întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ctvnews.ca
FOTO ctvnews.ca

Mark Bustos lucrează într-un coafor de lux din New York, unde întâlneşte timp de şase zile o mulţime de clienţi bogaţi. Însă lucrurile se schimbă la sfârşit de săptămână, când tânărul cutreieră străzile şi încearcă să ajute aşa cum ştie mai bine oamenii năpăstuiţi de soartă care trăiesc pe străzile metropolei americane

„Vreau să fac ceva frumos pentru tine astăzi“, astfel îşi abordează Bustos „clienţii“ preferaţi, oameni care trăiesc de pe o zi pe alta şi care rar întâlnesc persoane interesate de soarta lor. Bustos îi bărbiereşte sau îi tunde pe cei care nu au un acoperiş deasupra capului. Ştie că gestul său nu pare cine ştie ce ajutor, dar a realizat în cei peste doi ani de când face acest lucru că oamenii se simt mai bine şi parcă au mai multă încredere în ei după ce scapă de aspectul neîngrijit.

Mulţi dintre cei pe care i-a aranjat au încercat să-şi găsească de lucru, convinşi că ar putea să facă impresie bună cu noua înfăţişare, relatează publicaţia The Independent.

„Viaţa fiecărui om are valoare, toţi avem dreptul la o a doua şansă“, a scris Bustos pe contul său de Instagram, ca un fel de motto alăturat fotografiilor în care sunt suprinşi „clienţii“ săi de fiecare duminică. 

Adesea, frizerul este însoţit pe străzi şi de iubita lui. Aceasta îi întreabă pe nevoiaşi ce ar vrea să mănânce, apoi le cumpără ce-şi doresc. 

Bustos a decis să-şi dedice duminicile celor mai puţin norocoşi după o întâmplare petrecută în timpul unei vizite în Filipine, unde a plătit un frizer ca să tundă mai mulţi copii săraci. 

„Sentimentul pe care l-am avut atunci a fost atât de minunat încât am hotărât să încep această misiune la New York“, a spus americanul. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite