Femeile, de două ori mai predispuse la stres decât bărbaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile au nevoie de tratament diferenţiat când vine vorba de relaxare sau echilibrare interioară. FOTO Arhivă Adevărul
Femeile au nevoie de tratament diferenţiat când vine vorba de relaxare sau echilibrare interioară. FOTO Arhivă Adevărul

Reprezentantele sexului frumos sunt de două ori mai predispuse la stres decât bărbaţii, iar cercetătorii americani au descoperit şi care sunt cauzele reale ale acestei diferenţe.

Femeile sunt de două ori mai predispuse la stres decât bărbaţii, după cum au demonstrat cercetătorii americani de la Spitalul de Copii din Philadelphia. Potrivit acestora, un anumit hormon al stresului, cunoscut ca şi CRF, la care reprezentanţii sexului tare nu reacţionează, indiferent de cât de mare este nivelul acestuia, are o mai mare incidenţă asupra sexului feminin. 

Ţinând cont de acest aspect, psihologii afirmă că femeile au nevoie de un tratament diferenţiat atunci când vine vorba de relaxare sau de echilibrarea interioară. Specialiştii sunt de părere că nu doar odihna le ajută pe femei să se relaxeze, ci au nevoie şi de comunicare, de înţelegere şi compasiune din partea partenerilor pentru a se echilibra mai uşor. De cealaltă parte, bărbaţii pot reduce nivelul de stres prin procedee mult mai simple, chiar şi prin odihnă.

În urma mai multor studii şi cercetări, psihologul Mona Georgescu, specialist în psihologia femeii, a realizat un amplu program de retreat care să le ajute pe femei să treacă mai uşor peste stările de anxietate şi atacurile de panică sau peste depresii. Ajuns la a şasea ediţie, tabăra“SENS” – retreat de vară pentru Femei, organizat de psihologul Mona Georgescu, în parteneriat cu MinuneMică.eu, unde activează specialişti în psihologie, dezvoltare personala si evolutie spirituala - va avea loc anul acesta, în perioada 6-9 august, la Gura Diham.

Programul se va concentra pe teme actuale şi care le apasă din ce în ce mai mult pe femei, precum frica de singurătate, frica de îmbătrânire, relaţiile de cuplu – între normalitate şi patologie, sacrificiul şi compromisul, minciuna şi manipularea în relaţii, violenţa şi abuzurile în relaţii, singurătatea în doi, frica de sărăcie şi relaţia dintre carieră şi viaţa personală. Modalităţile de lucru din cadrul programului reunesc procedee, tehnici şi meditaţii din sfera psihologiei, a autocunoaşterii, optimizării şi evoluţiei personale, recunoscute şi validate la nivel internaţional. Obiectivele acestui program de relaxare vizează înţelegerea şi rezolvarea conflictelor interioare, purificarea sufletească, corporală şi emoţională, conectarea la propria sursă de vitalitate şi naturaleţe şi conştientizarea şi gestionarea emoţiilor negative.

„Femeile au o sensibilitate aparte, acumulează tensiuni pe care bărbaţii nu le interiorizează de multe ori. Ele nu vor reuşi niciodată să treacă peste anumite stări negative numai prin odihnă, ci au nevoie de un întreg program de echilibrare. Chiar dacă par, de cele mai multe ori în regulă, femeile sedimentează stări şi sentimente care, la un moment dat, vor defula într-o formă amplificată. După foarte mulţi ani de muncă, atat la nivel personal, cat si la nivel profesional, am reuşit să înţeleg adevăratele nevoi şi anxietăţi ale femeilor şi, cel mai important, am găsit soluţii pentru rezolvarea lor”, declară psihologul Mona Georgescu, fondatorul şi organizatorul Programului de retreat pentru femei “SENS”.

Persoanele interesate se pot înscriepe website-uloficial al evenimentului, minunemica.eu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite