Femeile, bântuite noaptea de griji financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile nu pot dormi noaptea din cauza grijilor legate de bugetul personal, în timp ce bărbaţii nu se gândesc la nimic special când au insomnii. Din ce în ce mai multe doamne se ocupă de administrarea finanţelor familiei. Criza economică şi lipsa unui buget stabil le tulbură somnul, arată un studiu recent.

Cauzele insomniilor bărbaţilor şi femeilor sunt diferite, iar un studiu recent, rea­lizat în SUA, demonstrează că doamnele sunt mai îngrijorate decât domnii în privinţa situaţiei financiare a familiei. Astfel, mai bine de 30% din femeile participante la cercetare au declarat că au multe nopţi în care stau treze şi se gândesc la grijile financiare. Studiul, la care au participat peste 1.000 de femei şi bărbaţi cu venituri medii, arată şi faptul că bărbaţii preferă să ignore grijile zilnice: 35% din ei au spus că nu se gândesc la nimic atunci când nu pot dormi.

Stresate de lipsa de organizare

Alte lucruri care le tulbură somnul femeilor sunt lista cu lucruri pe care le au de făcut ziua următoare şi stresul de la serviciu, peste 18% din doamne declarând că au insomnii din aceste cauze.

„Stilul de viaţă modern

face ca administrarea finanţelor familiei să revină unei singure persoane, iar acest lucru este mai stresant decât multe alte responsabilităţi", spune Linda Descano, specialist în cadrul corporaţiei financiare care se adresează femeilor, Women & Co. „În codiţiile în care în prezent 66% din femei sunt «directori financiari» peste veniturile familiei, nu este o surpriză că acest lucru le ţine treze noaptea", mai spune Linda Descano. Studiul, realizat de site-ul de consultanţă în privinţa bugetului personal Manilla.com, mai arată că starea de spirit a femeilor este afectată de multe ori de lipsa de organizare. Astfel, 73% din doamnele care au participat la cercetare au declarat că sunt stresate atunci când lucrurile nu sunt organizate bine, în timp ce doar 59% din bărbaţi spun acest lucru.

Responsabilităţile de acasă

Stresul determinat de nemulţumirile financiare este accentuat şi de grijile privind treburile casnice, care sunt încă în mare proporţie responsabilitatea femeilor. Aceşti factori pot duce la probleme medicale, arată un alt studiu citat de „The Huffing­ton Post". Astfel, grija treburilor casnice poate duce la probleme legate de tensiunea arterială. „Stresul financiar pe care îl resimt femeile este foarte mare raportându-ne la faptul că ele trăiesc în medie cinci-şapte ani mai mult decât bărbaţii, câştigă mai puţin decât aceştia pentru o oră muncită, dar trebuie să aibă grijă şi de casă, şi de copii", spune şi Manisha Thakor, consultant financiar personal.

" În condiţiile în care în prezent 66% din femei sunt «directori financiari» peste veniturile familiei, nu este o surpriză că acest lucru le ţine treze noaptea.''
Linda Descano consultant financiar personal

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite