eBay interzice vânzările unui popular aditiv alimentar, vinovat de moartea unei femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
eBay a interzis vânzarea sorbitorului pe platforma sa online
eBay a interzis vânzarea sorbitorului pe platforma sa online

Site-ul de licitaţii online eBay a interzis vânzarea sorbitorului, un înlocuitor al zahărului, după ce o femeie a murit în Italia în urma consumului acestei substanţe achiziţionate pe platforma online.

Teresa Sunna, 28 de ani, a luat aditivul alimentar în cadrul unui test în privinţa intoleranţei alimentare la o clinică privată din sudul Italiei. De asemenea, doi alţi pacienţi care au participat la test se recuperează la spital, după ce au fost afectaţi de substanţa achiziţionată pe internet.

Autorităţile din Italia au pornit o investigaţie, iar poliţia din Padova a rechiziţionat 1.000 de tone de sorbitol de la magazinele şi distribuitorii locali, anunţă Reuters. De asemenea, Ministerul Sănătăţii din Italia a anunţat că oricine a achiziţionat sorbitol de pe internet ar trebui să anunţe Poliţia şi să nu folosească îndulcitorul.

Sorbitolul este folosit ca îndulcitor pentru prăjituri, îngheţată şi mâncăruri dietetice şi este disponibil legal pe internet. eBay, care vindea fără probleme această substanţă, a anunţat că va bloca vânzările ca măsură de precauţie, până când cauzele decesului vor fi elucidate. De asemenea, ei au declarat că sunt „întristaţi" să afle de moartea femeii şi că vor coopera cu autorităţile din Italia.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite